Τα έργα ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης μπορεί να έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και να πέρασαν διοικήσεις και διοικήσεις αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν ολοκληρωθεί και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τις υπηρεσίες και βέβαια και τους ίδιους τους πολίτες, που δέχονται ιατρική περίθαλψη στο εν λόγω νοσοκομείο.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει και εμπλοκή της Δικαιοσύνης που ελέγχει κακοτεχνίες και άλλα θέματα που σχετίζονται με την επιβλέπουσα αρχή και γενικότερα με το εκτελούμενο έργο που είναι έργο – για όσους το έχουν ξεχάσει – του Γ’ ΚΠΣ.
Και προς τι ο πρόλογος;;; Γιατί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, το υπ’ αριθμόν 17 θέμα αφορούσε ακριβώς το εν λόγω έργο και τα μέλη της επιτροπής κλήθηκαν να εγκρίνουν (ή επί το σωστότερον, να ματαιώσουν) την διάλυση της σύμβασης του αναδόχου ΛΑΚΩΝ ΑΤΕ του έργου: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» και να εγκρίνουν αποζημίωση για θετικές ζημιές με τη ματαίωση της διάλυσης που προκλήθηκαν στον ανάδοχο από διακοπή εργασιών του έργου, που φθάνει στο ποσό των 204.157,14€ σε βάρος του π/υ του έργου ΑΡ 2005 ΕΠ0263 0284.
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και ο κ. Κωστόγιαννης κλήθηκε να εξηγήσει στα μέλη της επιτροπής τί ακριβώς συμβαίνει και γιατί δεν πρέπει να ματαιώσουν την εργολαβία, αλλά αντίθετα να συνεχίσει αυτή, αφού υπάρχει και το θέμα των ελέγχων από τον ΕΣΠΕΛ (ειδικός σύμβουλος ποιοτικού ελέγχου), του οργανισμού δηλαδή που διενεργεί ελέγχους στα δημόσια έργα και κάνει παρατηρήσεις για βελτιώσεις και περαιτέρω διορθώσεις όπου απαιτούνται.
Συγκεκριμένα, βάσει των όσων ανέφερε ο κ. Κωστόγιαννης, υπάρχουν θέματα με τους ανελκυστήρες, την πυρανίχνευση και τους διαδρόμους κι αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί πλήρως το έργο.
Στην ουσία και βάσει και των όσων ειπώθηκαν από την πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου, με την απόφασή τους επαναφέρεται η εργολαβία για να ολοκληρωθεί το έργο και διασφαλίζονται τα χρήματα που, σε αντίθετη περίπτωση, θα καλούνταν να καταβάλλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσό αυτό φθάνει τα 12 και πλέον εκατομμύρια ευρώ. Τώρα δίνεται το ποσό των 204.157,14 ευρώ από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας στην εταιρεία, αφού η διακοπή των εργασιών έγινε χωρίς να υπάρχει υπαιτιότητα της εταιρείας.
Η κ. Νικολάκου πάντως διευκρίνισε, για την αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι η απόφασή τους σε καμία περίπτωση δεν δίνει άλλοθι για όσα έχουν συμβεί με το έργο και βέβαια δεν σταματά η διαδικασία ελέγχου που υπάρχει από τις δικαστικές και μη αρχές, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.
ΠΗΓΗ: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης – 91,5