Στην Αργολίδα και τον δήμο Ερμιονίδας βρέθηκε ο Γιώργος Δέδες – Το νερό και η οδική σύνδεση με τον υπόλοιπο νομό τέθηκαν από τους πολίτες ως τα κυριότερα προβλήματα
Τις περιοχές και τα χωριά του δήμου Ερμιονίδας επισκέφτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας Γιώργος Δέδες. Τον Γιώργο Δέδε συνόδευε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς.
Η περιοδεία περιελάμβανε επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο της Ερμιόνης και την λαική αγορά, όπου ο Γιώργος Δέδες γνωρίστηκε και συνομίλησε με δεκάδες εμπόρους και πολίτες. Τα προβλήματα της αγοράς, τα λουκέτα στα καταστήματα, η αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν τα ζητήματα στα οποία ο Γιώργος Δέδες έγινε κοινωνός.
Ανάλογες επαφές έγιναν και στο Κρανίδι, αλλά και στο Πόρτο Χέλι, την Κοιλάδα και τα Δίδυμα.
Από τις επαφές που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναδείχτηκε πως το κύριο πρόβλημα της περιοχής είναι το πρόβλημα του νερού και στη διάσταση της άρδευσης και στη διάσταση της ύδρευσης.
Το πρόβλημα αυτό θεωρείται οξύ, καθώς συνδέεται ευθέως με την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, τόσο στο επίπεδο του πρωτογενούς τομέα -άρδευση- όσο και στο επίπεδο της τουριστικής ανάπτυξης –ύδρευση.
Στο διάλογο που αναπτύχθηκε οι λύσεις που αναδείχτηκαν αφορούν είτε την ολοκλήρωση του έργου του Ανάβαλου –ένα έργο σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, για την περιφέρεια Πελοποννήσου- είτε τη δημιουργία ενός νέου φράγματος στην Τζερτζελιά.
Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα αφορά τη διασύνδεση της περιοχής με την υπόλοιπη Αργολίδα αλλά και το μητροπολιτικό κέντρο (Αθήνα). Οι κάτοικοι ζήτησαν την επαναχάραξη και βελτίωση του δρόμου, που συνδέει την περιοχή με το Ναύπλιο και το Άργος.
Τέλος, το τρίτο ζήτημα που αναδείχτηκε, αφορά την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής που είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ωστόσο, όπως σημειώθηκε και νωρίτερα, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αυτής συνδέεται ευθέως με την ανάπτυξη των υποδομών, όπως το νερό και η οδική σύνδεση.
Στις παρεμβάσεις του ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε σε δυο ζητήματα. Πρώτον στην ανάγκη να αξιοποιηθούν πολιτικές που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μειώνουν τη γραφειοκρατία, ενισχύουν την εξωστρέφεια και βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα. Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα της ορθής διαχείρισης των οικονομικών και του νοικοκυρέματος ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εξεύρεση πόρων, που θα αξιοποιηθούν για την βελτίωση των υποδομών.