Αρχική Ν. Κορινθίας 1 ακόμα «Σωτήρας» στο Φράγμα! Στο επόμενο ΕΣΠΑ ο Ασωπός

1 ακόμα «Σωτήρας» στο Φράγμα! Στο επόμενο ΕΣΠΑ ο Ασωπός

• «Σώσαμε το έργο του Φράγματος Ασωπού» φέρεται να είπε ο Γενικός του Υπουργείου, Κορίνθιος , Χ.Κασσίμης από τον οποίον ΑΚΟΜΑ περιμένουμε απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων που έθεσε το ΣΗΜΕΡΑ περί έργου που πληρώθηκε δίχως να εκτελεστεί!

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε προ ημερών στην Κόρινθο σε εκδήλωση συλλόγου και φέρεται στο περιθώριο αυτής της επίσκεψης να ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα υπογράψει την ένταξη του Φράγματος του Ασωπού, ενός έργου ζωτικής σημασίας για την Κορινθία, στην νέα προγραμματική περίοδο, δηλαδή το ΝΕΟ ΕΣΠΑ!
Οι προσπάθειες που έγιναν έως και σήμερα για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης ( τέλος του 2016) και την επιτυχή έκβαση της Κοινοπραξίας που δημιουργήθηκε, δεν ευδοκίμησαν με αποτέλεσμα πολύ μικρά βήματα προόδου να έχουν γίνει από το τελευταίο «τελεσίγραφο Κασσίμη» προς την Κοινοπραξία. Στα θετικά βέβαια εκείνης της περιόδου ήταν αναμφισβήτητα η πληρωμή των εργαζομένων οι οποίοι ήταν δέσμιοι όλων αυτών των διαδικασιών.
Το έργο βέβαια σήμερα παραμένει δέσμιο όλων αυτών των δυσλειτουργιών και διαδικασιών , δεν προχωρά και πολλάκις το ΣΗΜΕΡΑ έχει δημοσιεύσει ρεπορτάζ παραγωγών και αγροτών που μιλούν ευθέως για κοροιδία και καλούν τους πολιτικούς να μην τολμήσουν να το ξανα-υποσχεθούν διότι «ήταν νιοί και γέρασαν».
Τα χρόνια από τις εξαγγελίες Παππαληγούρα και Μανωλάκη και τους ήχους των μπολντοζών που άκουγαν οι πολιτικοί μας για καιρό μετά, είναι πολλά φαίνεται ωστόσο πως η ένταξη στη νέα Προγραμματική δίνει την βεβαιότητα πως το έργο θα ολοκληρωθεί.
Τουλάχιστον αυτή είναι η πεποίθηση που εκφράστηκε από τον Γενικό Γραμματέα , η ένταξη στην Προγραμματική 2017-2020 να εξασφαλίσει την συνέχεια , ολοκλήρωσή του και την απόδοσή του στο νομό ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί το έργο όχι μόνο θα χαθεί αφού Εθνικοί Πόροι δεν υπάρχουν αλλά η χώρα μας θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην Ε.Ε τα χρήματα που ματαίως δαπάνησε, ήτοι 15 εκ ευρώ!

ΥΓ: Πάντως το ΣΗΜΕΡΑ αναμένει ακόμα τις απαντήσεις τους Γενικού για τα όσα είχε δημοσιεύσει και αφορούσαν κομμάτι έργου που πληρώθηκε στο Φράγμα Ασωπού αλλά δεν εκτελέστηκε. Ξεχαστήκατε Γενικέ μου;