Αρχική Ν. Κορινθίας Μέγας Πολυαρχιερατικος Εσπερινός στο «Βήμα του Γαλλίωνος»

Μέγας Πολυαρχιερατικος Εσπερινός στο «Βήμα του Γαλλίωνος»

Με τον Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στο «Βήμα του Γαλλίωνος», στην Αρχαία Κόρινθο, κορυφώθηκαν κι εφέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις του διημέρου 28 και 29 Ιουνίου 2016 προς τιμήν του Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας και Πολιούχου Κορίνθου Αγίου Αποστόλου Παύλου.
Το κορυφαίο αυτό θρησκευτικό γεγονός, που αναμένεται με μεγάλη χαρά από τους Κορινθίους, επισφράγισε την τιμή και τον σεβασμό τους στον «πνευματικό» τους πατέρα και προστάτη, αποδίδοντας την ευγνωμοσύνη τους στον τόπο που έζησε και περπάτησε επί έναν και ήμισυ χρόνο, μέσα στην φυσική ομορφιά της Κορινθιακής γης και στον επιβεβαιωμένο και από την Αρχαιολογική σκαπάνη χώρο, δεχόμενοι τον αγιασμό και την ευλογία.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος με έντονη συγκίνηση, χαρά, αγαλλίαση και θέρμη, για την μετά 2000 χρόνων ζωντανή παρουσία του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, τόνισε ότι εξ αυτής αναθερμαίνεται το Χριστιανικό μας φρόνημα και με ελπίδα, αντοχές και νέες πνευματικές δυνατότητες θα αναγεννηθούμε και θα ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαδώσουμε και στις επόμενες γενεές το μήνυμα του Απ. Παύλου, όπως το λάβαμε εμείς μετά από μια διαδικασία 2000 χρόνων, το οποίο δεν μπορεί να διαγραφεί επειδή το θέλουν κάποιοι «ελάχιστοι». Ο εορτασμός των «Παυλείων»
γίνονταν, γίνεται και θα γίνεται όχι για το πανηγύρι αλλά για να διατρανώνουμε την πίστη μας, να προσευχόμαστε και να στηρίζουμε τους αδελφούς μας και να τιμάμε τον «Πρώτον μετά τον Έναν», ο οποίος μας έκανε την ύψιστη τιμή να ιδρύσει την τοπική μας Εκκλησία.

Η Εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τον πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στην κεντρική πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου.