Οι μέρες είναι κρίσιμες για το λεγόμενο «Σκοπιανό» ζήτημα. Και ήρθε (ξανά) η ώρα να «μετρηθούμε». Να μην κρυφτούμε πίσω από τη σιωπή.
Δεν θα μπω στη διαδικασία να χαρακτηρίσω «προδότες» εκείνους τους πολιτικούς που δέχονται τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων. Θα τους κρίνει η Ιστορία και όλοι ξέρουμε ότι είναι … αμείλικτη.
Δεν μπορεί όμως πότε να γίνει αποδεκτό ότι όσοι κρατούν Ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, να χαρακτηρίζονται «φασίστες», «ακροδεξιοί» και «εθνίκια», όπως λέει κι ένα παλικαράκι.
Κομμένα αυτά τα κόλπα.
Το ζήτημα του ονόματος δεν είναι μία απλή υπόθεση. Οι Σκοπιανοί έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις, «ονειρεύονται» εδάφη της Ελλάδας και μία ανεξάρτητη «Μακεδονία» με ελληνικά εδάφη. Φαντάζει αστείο, αλλά η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει.
Για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αν τα Σκόπια δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας, δεν είμαι ειδικός να το αναλύσω.
Υπάρχουν όμως μερικά απλά ερωτήματα που οδηγούν στην αλήθεια. Στοιχεία που καταγράφει όχι ένας Έλληνας, αλλά ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ Στέφεν Μίλλερ.
Ορισμένα, εξ αυτών …
Σε ποια γλώσσα δίδασκε ο Αριστοτέλης τον Αλέξανδρο;
Ποια γλώσσα μετέφερε ο Αλέξανδρος στις εκστρατείες του στην Ανατολή;
Γιατί έχουμε σήμερα αρχαίες επιγραφές στην Ελληνική, σε πόλεις που ίδρυσε ο Αλέξανδρος, φθάνοντας μέχρι το Αφγανιστάν, και όχι στη Σλαβική;
Γιατί η Ελληνική επικράτησε παντού στην Αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου, εάν αυτός ήταν πραγματικά όχι Έλληνας αλλά “Μακεδόνας”; (σ.σ. εν. εθνικά “Μακεδόνας”).
Σε ποια «Μακεδονία» πήγε ο Απόστολος Παύλος;
Εάν ο Φίλιππος ήταν Έλληνας, δεν ήταν επίσης Έλληνας και ο γιός του Αλέξανδρος;
Γιατί ο Ευριπίδης έγραψε στα Αρχαία Ελληνικά τα έργα για τους Μακεδόνες;
Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Αλλά, τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Πρώτον, το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ, δεν ανήκει σε κανέναν. Σε κανέναν Πρωθυπουργό, σε κανένα κόμμα, σε καμία Κυβέρνηση. Κανείς δεν έχει τίτλους «ιδιοκτησίας» του ονόματος.
Δεύτερον, κανείς δεν μπορεί να παραχωρήσει το όνομα, χωρίς να ρωτήσει τον Ελληνικό Λαό.
Τρίτον, οποιαδήποτε συμφωνία γίνει, θα πρέπει είναι αποκλειστικά και μόνο αποτέλεσμα δημοψηφίσματος. Αλλά, δεν τολμούν. Τα ποσοστά θα είναι … τρομακτικά.
Προσωπικά, διαφωνώ κάθετα με τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από το κράτος των Σκοπίων και μάλιστα με τη δική μας συναίνεση.
Φαίνεται όμως ότι κάποιοι «καίγονται» να κλείσει το θέμα με τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.
Αφού αυτό θέλουν, η μόνη λύση είναι το “fake Macedonia”.
Μηνάς Αρτόπουλος
Πηγή: kalimera-arkadia.gr