Οι Έλληνες δεν παραιτούνται και κοιτούν τις δυσκολίες κατάματα! Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία οι συμπατριώτες μας απαντούν στους εχθρούς (αληθινούς και φανταστικούς) με περισσότερο σεξ! Η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών έχει σχεδόν διπλασιαστεί παρά τα ποικίλα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα μας και αυτό εξηγείται επιστημονικά: Η οργή, ο θυμός, ακόμα και το μίσος, είναι συναισθήματα σχετικά με το ένστικτο της επιβίωσης που κινητοποιούν τους ανάλογους μηχανισμούς.
Η ανάταση της ερωτικής ζωής ιδωμένη κάτω από αυτό το πλαίσιο είναι φυσικό επακόλουθο, ακριβώς όπως σημειώνεται από τα ευρήματα της έρευνας. Η αδιαφορία και η παραίτηση (άρα ο βιολογικός και κοινωνικός θάνατος) δεν φαίνεται να αγγίζουν Έλληνες και Ελληνίδες κάθε ηλικίας και οικονομικού προφίλ, οι οποίοι αποφασίζουν να σταθούν όρθιοι με πείσμα μπροστά στις εθνικές και οικονομικές δυσκολίες και με δικαιολογημένο θυμό, «ορμούν» στις κρεβατοκάμαρες με ανανεωμένη ορμή. Μάλλον λοιπόν η ελληνική κοινωνία βαρέθηκε με την γκρίνια και τη μιζέρια και με ανορθωμένο το ηθικό (αλλά και το «ανήθικο»!) δείχνει να έχει αποφασίσει την έξοδο της από την λιτότητα και μνημόνια του έρωτα και προχωρά σε μια νέα περίοδο σεξουαλικής ανάπτυξης και ανάτασης.
Όπως επισημαίνει και ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών: «Εξωτερικοί και εσωτερικοί εχθροί βάλθηκαν να κατατροπώσουν το ηθικό των Ελλήνων. Πλην, όμως, το ανήθικο (όπως πολιτογραφείται το σεξουαλικό ένστικτο) φαίνεται πως είναι καλύτερα από την περίοδο της αρχής των μνημονίων, σύμφωνα με στοιχεία από παλαιότερες έρευνες της τελευταίας τριετίας. Δηλαδή σε όρους συχνότητας σεξ ανά βδομάδα, οι Έλληνες πάνε πολύ καλά σήμερα, συγκριτικά με πριν από τρία χρόνια». Και συνεχίζει: «Η νέα πανελλήνια έρευνα δείχνει πως, παρά την οικονομική κρίση και το αίσθημα απειλής από πραγματικούς και φανταστικούς εχθρούς, το ερωτικό ταμπεραμέντο των Ελλήνων παραμένει αναλλοίωτο και αήττητο, αφού η σεξουαλική συχνότητα διπλασιάστηκε στην περίοδο που έγινε η έρευνα».