Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά άγριας σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών στην Ινδία, καθώς ένας ακόμη φρικιαστικός κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα των θηριωδιών στη χώρα.
Πέντε ακτιβίστριες κατά του τράφικινγκ έπεσαν οι ίδιες θύματα ομαδικού βιασμού υπό την απειλή όπλου σε ένα χωριό στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Οι γυναίκες εργάζονται για μια ινδική οργάνωση και την Τρίτη συμμετείχαν σε ένα θεατρικό δρώμενο που είχε στόχο να ενημερώσει για τις επιπτώσεις της διακίνησης ανθρώπων στο χωριό Κοτσάνγκ της πολιτείας Τζαρκάντ.
«Άγνωστοι άνδρες απήγαγαν εννέα ακτιβιστές και τους οδήγησαν σε ένα δάσος, εκεί χτύπησαν τους άνδρες και βίασαν τις γυναίκες», δήλωσε ο αστυνομικός Ασουίνι Κούμαρ Σίνχα.
«Πρόκειται για μια πολύ σπάνια υπόθεση, στην οποία άτομα που εργάζονται στην εκστρατεία κατά του τράφικινγκ γίνονται στόχος», πρόσθεσε.
«Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα στην επίθεση να εμπλέκονται συμμορίες τράφικινγκ και εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες», τόνισε.
Το θεατρικό δρώμενο είχε οργανώσει η φιλανθρωπική οργάνωση Asha Kiran, η οποία διαχειρίζεται ένα καταφύγιο για κορίτσια που έχουν σωθεί από το τράφικινγκ στην περιοχή Κούντι της πολιτείας Τζαρκάντ.
Περίπου 200 κορίτσια ζουν στο καταφύγιο της οργάνωσης, με τα περισσότερα να είχαν σταλεί να εργαστούν ως οικιακές βοηθοί σε μεγάλες πόλεις.
Η Τζαρκάντ είναι μεταξύ των πέντε πολιτειών της Ινδίας όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα τράφικινγκ, με τους διακινητές να βάζουν στο στόχαστρό τους φτωχά χωριά και να πείθουν ευάλωτες οικογένειες να στείλουν τις θυγατέρες τους στις πόλεις για να εργαστούν, καταγγέλλουν οργανώσεις αρωγής.
Ινδοί ακτιβιστές καταδίκασαν την επίθεση. «Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι συνέβη», σχολίασε ο Ραζίβ Ράνζαν Σίνχα, του δικτύου κατά του τράφικινγκ της πολιτείας Τζαρκάντ.
«Είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή γίνονται στόχος και είναι σοκαριστικό όσο και εκπληκτικό», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι στην Ινδία καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων τράφικινγκ τα τελευταία χρόνια. Σχεδόν 2.000 γυναίκες και παιδιά ήταν θύματα το 2016, αύξηση 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Ωστόσο οι ακτιβιστές επισημαίνουν ότι οι αριθμοί αυτοί δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, καθώς πολλά περιστατικά δεν καταγγέλλονται κυρίως στις περιοχές της υπαίθρου και για αυτό τον λόγο είναι σημαντικά τα προγράμματα των διάφορων οργανώσεων.