Μία Πανσέληνος στο ζώδιο του Αιγόκερω, είναι πάντα δύσκολη, με τη Σελήνη να μη νιώθει ευχάριστα στο αυστηρό και παγωμένο Κρόνιο περιβάλλον του. Όταν αυτή η Σελήνη βρίσκεται και σε σύνοδο με τον Κρόνο, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά, πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι άλλωστε όταν εμπλέκεται ο κύριος του Κάρμα;
Η Πανσέληνος γίνεται στις 28 Ιουνίου, στις 06°28’ του Αιγόκερω, επηρεάζοντας κατά κύριο λόγο τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς κι Αιγόκερους) του πρώτου δεκαημέρου. Όπως αναφέρθηκε δε, σε στενότατη σύνοδο με τον Κρόνο που συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Αιγόκερω.
Ο Καρκίνος σχετίζεται με τις μνήμες μας και την συναισθηματική μας νοημοσύνη. Με τις ρίζες μας. Έχει ανάγκη την ασφάλεια, όχι εκείνη του Ταύρου που εκφράζεται μέσα από ό,τι κατέχει αλλά εκείνη που απορρέει από την αίσθηση στην μήτρα, το πρώτο «σπίτι» του φυσικού μας σώματος. Ο Αιγόκερως πάλι, νιώθει πληρότητα μέσω της δημιουργίας που φέρει ως αποτέλεσμα, την κατοχή εξουσίας. Πρόκειται άλλωστε για τον άξονα που αφορά την εξουσία κάθε μορφής. Αυτά τα δύο, έρχονται σε αντίθεση αυτή τη φορά, με κύριο θέμα την ισορροπία μεταξύ τους. Αν το δούμε σαν αγώνα, είναι άνισος: Κερδίζει με διαφορά ο Κρόνος, δηλαδή τα «πρέπει» και η συνέπεια απέναντί τους. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει συναισθηματικό κόστος σε αυτό.
Με τον Κρόνο ανάδρομο στο ζώδιο του Αιγόκερω, γίνεται αναγκαστική ανασκόπηση στον τομέα (και στον βαθμό) που επηρεάζεται το κάθε ωροσκόπιο. Δημιούργησε αιτήματα και τώρα είναι η ώρα να εξετάσουμε αν και πόσο ανταποκριθήκαμε σε αυτά. Απαιτεί διαχείριση του χρόνου και της ενέργειας μας, ώστε όταν στο τέλος έρθει ο «λογαριασμός» να είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι δεν χρωστάμε…
Παρατηρούμε στον χάρτη της Πανσελήνου, ότι ο Κρόνος δεν είναι ο μόνος πλανήτης που βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία. Οι Άρης, Δίας, Ποσειδώνας και Πλούτωνας, βρίσκονται επίσης. Αυτό, ενισχύει ακόμα περισσότερο την «καρμικότητα» αυτής της Πανσελήνου, που ούτως ή άλλως, γίνεται σε μία περίοδο με έντονο το στοιχείο του Κάρμα. Βλέπουμε τον ανάδρομο Άρη στον Υδροχόο (κι αυτό σημαίνει ότι συσσωρεύεται ενέργεια που θα εκτονωθεί αργότερα) σε τετράγωνο με τον Δία και καθ’ οδόν για την συνάντηση του με τον Ουρανό. Η ενέργεια που θα εκλυθεί το επόμενο διάστημα θα είναι τεράστια. Αυτό μεταφράζεται και γεωλογικά και γνωρίζουμε ότι τα φυσικά (και καιρικά) φαινόμενα και τα σοβαρά ατυχήματα σε κοσμικό επίπεδο δεν λείπουν. Αυτή την εποχή, οι αντοχές των λεπτών κλωστών που διατηρούν την κοσμική ισορροπία, δοκιμάζονται καθημερινά. Γνωρίζαμε εξ’ αρχής ότι το καλοκαίρι του 2018 θα ήταν «θερμό» από πολλές απόψεις. Με την Αφροδίτη από τον Λέοντα σε τετράγωνο με τον Δία επίσης, δημιουργείται ένα ταυ τετράγωνο που ακόμα λειτουργεί και χρειάζεται προσοχή σε κάθε είδους επιπολαιότητα.
Το ζήτημα σε αυτή την Πανσέληνο, είναι η συνέπεια και η σωστή διαχείριση. Μας λέει ότι πρέπει να δουλέψουμε για εκείνα που θα μας κάνουν να νιώσουμε ασφάλεια, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνουμε υπέρβαση, προσπερνώντας επιπολαιότητες και οκνηρίες. Ακόμα κι εν μέσω ανατροπών και διακλαδώσεων, ο στόχος είναι το ζητούμενο. Η Σελήνη και ο Κρόνος σε τρίγωνο με τον Ουρανό και ο Ήλιος σε εξάγωνο, αφηγούνται ότι έχουμε την δυνατότητα με δομή και σύστημα, να χτίσουμε νέες, πρωτοπόρες δομές, αρκεί να επιμείνουμε.
Ο Κρόνος είναι οι μεγάλες ή μικρές πέτρες που συναντούμε στον δρόμο μας. Έχουμε την επιλογή να τις μαζέψουμε ακόμα κι αν είναι αυτές που μας έκαναν να σκοντάψουμε ή να τραυματιστούμε και να χτίσουμε το κάστρο μας με αυτές ή, να τις αφήσουμε να συσσωρευτούν και να γίνουν βουνό που δύσκολα θα ανέβουμε. Τα ζητούμενα της Σελήνης είναι πολύ δύσκολο να εκφραστούν εδώ, έτσι κι αλλιώς. Η θλίψη, η συναισθηματική οριοθέτηση και η απόσταση που επιβάλουν τα κάθε είδους όρια, είναι επικρατέστερο σενάριο. Η προσπάθεια εκλογίκευσης και η προσωπική δουλειά αποτελούν μία διέξοδο έκφρασης.
πηγή : astroteam.oroskopos.gr