Αρχική Περ. Πελοποννήσου Συναγερμός στην Πελοπόννησο: Υπερχείλιση του φράγματος Λάδωνα-Αναλυτικά η ανακοίνωση

Συναγερμός στην Πελοπόννησο: Υπερχείλιση του φράγματος Λάδωνα-Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το φράγμα του Λάδωνα υπερχείλισε προς τον Αλφειό τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όμως οι συνέπειες δεν υπήρξαν δραματικές για την περιοχή της Ηλείας.

Το ποτάμι ρέει με μικρή υποχώρηση της στάθμης αλλά πάντα στα όριά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr η υπερχείλιση του Λάδωνα συνέβη λίγα μετά τις 12 τη νύχτα της Παρασκευής. Εκείνη την ώρα ο Αλφειός είχε δεχθεί “πρωτογενή” νερά από την ευρύτερη λεκάνη απορροής του και η στάθμη είχε ανέβεί στο μέγιστο σημείο των τελευταίων ημερών.

Ευτυχώς μέσα στη νύχτα η στάθμη αυτή υποχώρησε με αποτέλεσμα τα νερά του Λάδωνα να φτάσουν μετά τις 4-5 το ξημέρωμα και να μην υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Το πρωί του Σαββάτου συνολικά βρήκε την στάθμη του Αλφειού 30 με 40 εκατοστά πιο χαμηλά από το προηγούμενο βράδυ.

Ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί, διατηρεί σε ετοιμότητα τις Αρχές, καθώς από τη Δευτέρα ξεκινά νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή.

Η ανακοίνωση της Π.Ε. Ηλείας που δημοσιεύτηκε χθες:

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το τελευταίο επικαιροποιημένο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Γ.Γ.Π.Π., που αναφέρεται στις 25-01-2019 και 26-01-2019, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων έχει ανέβει η στάθμη του Αλφειού ποταμού των χειμάρρων και των παραποτάμων που εκβάλουν σε αυτόν σε οριακό σημείο. Εάν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις, είναι πάρα πολύ πιθανόν να έχουμε υπερχείλιση των παραποτάμιων περιοχών.

Έχουν ενημερωθεί οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας τηλεφωνικώς από τις 13,30 μμ, να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για άμεση επέμβαση αν απαιτηθεί.
Κατόπιν επικοινωνίας με τον κο Σταθά Ιωάννη Δ/ντή της ΔΥΗΠΠ/ΥΗΣ ΛΑΔΩΝΑ από τις 22:00 μμ της σήμερον αναμένεται υπερχείλιση του φράγματος του Λάδωνα.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των παρόχθιων περιοχών καθώς και κτηνοτρόφοι, αγρότες, μελισσοκόμοι κ.λπ., να απομακρύνουν ζώα εφόδια κ.λπ. σε ασφαλή σημεία.

Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται ανά τακτά διαστήματα από τους αρμόδιους για την εξέλιξη των φαινομένων και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γ.Γ.Π.Π. που ήδη είναι αναρτημένες στο site της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Πηγή:ilialive.gr