Τα εργαστήρια της αλυσίδας των αρτοποιείων “Thanasi Bakery” επισκέφτηκαν οι μαθητές του προνηπίου των εκπαιδευτηρίων Ατσόγλου στην Κόρινθο,για να γνωρίσουν τον τροπο που παράγεται το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι.Οι μικροί μαθητές ακολούθησαν τις οδηγίες του σεφ του αρτοποιείου Δημήτρη Πετμεζά και της ιδιοκτήτριας Ζωής Θανάση και έφτιαξαν τα δικά τους χειροποιήτα αφράτα τσουρεκάκια και εντυπωσίασαν με το αποτέλεσμα τους.
Με τρόπο δημιουργικό οι μαθητές γνώρισαν ένα παραδοσιακό τρόπο ζυμώματος του γλυκού ψωμιού.
Το τσουρέκι στην Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό γλυκό ψωμί το οποίο παρασκευάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κυρίως κατά την περίοδο του Πάσχα ή των Χριστουγέννων. Επίσης αναφέρεται και ως λαμπροκουλούρα ή λαμπρόψωμο, ωστόσο έχει επικρατήσει η λέξη “τσουρέκι”, που υιοθετήθηκε την περίοδο της τουρκοκρατίας.