Παρότι η Μόλυ Γκίμπσον είναι μόλις ενός μηνός, θα μπορούσε να είχε γεννηθεί οποιαδήποτε στιγμή τα τελευταία 27 χρόνια.
Το έμβρυό της είχε καταψυχθεί τον Οκτώβριο του 1992 και παρέμεινε έτσι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η Τίνα Γκίμπσον από το Τενεσί των ΗΠΑ το υιοθέτησε.
Εκτιμάται ότι η Μόλυ έθεσε νέο ρεκόρ για το πιο μακροχρόνια κατεψυγμένο έμβρυο που κατέληξε σε γέννα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε κάνει η μεγαλύτερη αδερφή της, Έμμα.
Η Τίνα γέννησε την Μόλυ τον Οκτώβριο –σχεδόν 27 χρόνια αφότου το έμβρυο καταψύχθηκε για πρώτη φορά. Η μητέρα δηλώνει κατενθουσιασμένη. Η οικογένεια πάλευε να αποκτήσει παιδί επί σχεδόν πέντε χρόνια, και είχε σκεφτεί και την παραδοσιακή υιοθεσία, μέχρις ότου οι γονείς της Γκίμπσον είδαν μια ιστορία για υιοθεσία εμβρύων σε ένα τοπικό κανάλι.
Η Τίνα έμεινε έγκυος τόσο στην Έμμα όσο και στην Μόλυ, με τη βοήθεια του Εθνικού Κέντρου Δωρεάς Εμβρύων που αποθηκεύει κατεψυγμένα γονιμοποιημένα έμβρυα τα οποία οι ασθενείς έχουν αποφασίσει να μην χρησιμοποιήσουν. Οι οικογένειες μπορούν να υιοθετήσουν αυτά τα αχρησιμοποίητα έμβρυα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στην μήτρα ενός θετού γονέα.
Η Έμμα, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 και έθεσε το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο μακροχρόνια κατεψυγμένο έμβρυο που κατέληξε σε γέννα, το οποίο ήταν 24 χρόνια.
Προτού η Έμμα και η Μόλυ θέσουν το ρεκόρ, λίγα πράγματα ήταν γνωστά για την βιωσιμότητα παλαιότερων εμβρύων. Όταν η Τίνα ανακάλυψε ότι το έμβρυο ήταν κατεψυγμένο για τόσο καιρό, ανησύχησε ότι η ηλικία θα μείωνε τις πιθανότητές της να μείνει έγκυος.
Αλλά ο γιατρός και πρόεδρος του κέντρου τη διαβεβαίωσε ότι η ηλικία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επηρέαζε το αποτέλεσμα. Σε δήλωσή του, ο Δρ. Τζέφρι Κίναν είπε ότι τόσο η γέννηση της Έμμα, όσο και της Μόλυ αποτελούν απόδειξη ότι τα έμβρυα δεν θα έπρεπε να απορρίπτονται επειδή είναι «μεγάλα».
«Αυτό αντανακλά την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και την ικανότητά της να διατηρεί τα έμβρυα για μελλοντική χρήση σε αόριστο χρονικό διάστημα», δήλωσε η διευθύντρια των εργαστηρίων και εμβρυολόγος Κάρολ Σόμερφελτ.
Περίπου το 75% όλων των δωρεών εμβρύων επιβιώνουν από τη διαδικασία απόψυξης και μεταφοράς και περίπου το 25 με 30% όλων των εμφυτευμάτων είναι επιτυχημένα σύμφωνα με την Σόμερφελτ.
Παραμένουν ακόμα ερωτήματα για τη διαφορά που κάνει η ηλικία στην επιτυχημένη γέννα ενός εμβρύου, ωστόσο, το κέντρο σημειώνει ότι η γέννηση των δύο κοριτσιών είναι δύο θετικά παραδείγματα χρήσης παλαιότερων εμβρύων.
Παρότι οι δυο τους αποτελούν ιατρικά θαύματα, αυτό που εκπλήσσει ακόμα την Τίνα είναι το γεγονός ότι είναι και οι δύο δικές της κόρες.