Παραδοσιακό γλυκό της Κορινθίας.
Υλικά
-
Για τα φύλλα:
-
500 γρ αλεύρι μαλακό
-
Νερό όσο πάρει (περίπου 1 φλυτζάνι του τσαγιού)
-
2 κ.σ. ξύδι
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
Για την γέμιση:
-
200 γρ καρύδια αλεσμένα
-
200 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
-
2 κ.σ κανέλα
-
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
1 κ.γ φρυγανιά τριμμένη
-
Για το σιρόπι:
-
300 γρ νερό
-
300 γρ ζάχαρη
-
1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
-
1 ξυλάκι κανέλα
-
3 γαρύφαλλα
-
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μέλι
Εκτέλεση
-
Βάζω όλα μαζί τα υλικά για τα φύλλα. Ζυμώνω και ανοίγω τα φύλλα πολύ λεπτά.
-
Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο σε κάθε φύλλο. Πασπαλίζω με τα υλικά της γέμισης που τα έχω ανακατέψει όλα μαζί.
-
Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι σε μια κατσαρόλα και βράζω για 10 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά αποσύρω από το μάτι και ρίχνω το μέλι. Αφαιρώ όλα τα μυρωδικά.
-
Το ταψί είναι νούμερο 32. Ρίχνω γέμιση σε όλα τα φύλλα τυλίγω σε ρόλο. Για το συγκεκριμένο ταψί χρειάζονται 7 μεγάλα φύλλα. Όταν λέω μεγάλα εννοώ ίσα σε μέγεθος με το ταψί.
cookpad.com