Αρχική Ν. Αργολίδος Την Παρασκεύη 21/04 υπογράφεται ή σύμβαση για τη σύνδεση της Αργολίδας με...

Την Παρασκεύη 21/04 υπογράφεται ή σύμβαση για τη σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7

To έργο αφορά  την κατασκευή του τελευταίου συνδετήριου τμήματος, μήκους 7,015 χλμ. της Νέας Επαρχιακής Οδού Ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων η οποία αναμένεται να συνδέσει το οδικό δίκτυο του νομού Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κορίνθου – Τριπόλεως).

Η Νέα Επαρχιακή Οδός Ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων μήκους 25 χλμ, που στο πέρας της συνδέεται με την υπό κατασκευή εθνική οδό Ναυπλίου – Λυγουριού μήκους 15χλμ. αναμένει την υλοποίηση του μοναδικού και τελευταίου τμήματος, αυτό των Δερβενακίων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο και παράλληλα να αξιοποιηθεί η ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων όχι μόνο του νομού αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου.

Με την παράδοση σε χρήση τoυ έργου βελτιώνεται η οδική ασφάλεια και η κυκλοφοριακή ικανότητα των οδικών δικτύων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας και Κορινθίας.

Το συγκεκριμένο οδικό έργο, στο σύνολό του, προβλέπεται στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών.

Η δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού άξονα, στο υπόψη τμήμα, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη και συνολικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ειδικότερα η σκοπιμότητα βελτίωσης του υποτμήματος θα συμβάλει :

– Στην εξυπηρέτηση της σημερινής αλλά και μελλοντικής κυκλοφορίας,

– Στη βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του υφιστάμενου οδικού δικτύου,

– Στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με βάση τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα και τους ισχύοντες κανονισμούς,

– Στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής προς το Αργολικό πεδίο και κατ’ επέκταση στα ανατολικά παράλια της Πελοποννήσου.

– Στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης,

– Στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής επιρροής του άξονα,

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημιούργησε τις προϋποθέσεις και συνθήκες ωρίμανσης νέων οδικών έργων ιδιαίτερης αναπτυξιακής σημασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη στο Ε.Π.Πελοπόννησος 2014-2020.

Ειδικότερα, στις 8-07-2021 εντάχθηκε η πράξη «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ – ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», με συνολικό  προϋπολογισμό 48.850.000,00 ευρώ.

Η διαγωνιστική διαδικασία του έργου   «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ -ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» ξεκίνησε στις 19-07-2022.

 χρηματοδότηση του θα γίνει από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και συγκεκριμένα από το Τοµεακό Πρόγραµµα “Μεταφορές” του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Η εργολαβική σύμβαση του έργου ανέρχεται σε 37.258.916,01 ευρώ