Αρχική Eπικαιρότητα Φωτιά στη Μάνδρα: «Σαν φωτοβολίδες πετάγονται οι κουκουνάρες» – Μάχη με διάσπαρτα...

Φωτιά στη Μάνδρα: «Σαν φωτοβολίδες πετάγονται οι κουκουνάρες» – Μάχη με διάσπαρτα πύρινα μέτωπα

Mάχη με τις αναζωπυρώσεις σε πολλαπλά μέτωπα και διάσπαρτες εστίες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη δυτική Αττική.

Όπως τόνισε μάλιστα στο protothema.gr στέλεχος της Πυροσβεστικής «σαν φωτοβολίδες πετάγονται οι κουκουνάρες προς όλες τις κατευθύνσεις» με αποτέλεσμα να υπάρχει επέκταση της φωτιάς. Σε λιγότερο από μία ώρα, για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μάνδρα έχουν σταλεί 22 εναέρια μέσα και όπως υπόγραμμισε ο ίδιος «στείλαμε ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε» θέλοντας να δείξει το μέγεθος της κινητοποίησης.

Συγκεκριμένα, το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί από τη Βλυχάδα μέχρι το Κανδήλι Μάνδρας.

«Για την ασφάλειά σας αποχωρήστε»

Λίγο πριν τις 18:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης για την περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορακάς.

Μάλιστα, την ώρα που ο ρεπόρτερ του protothema.gr, Φρίξος Δρακοντίδης βρισκόταν στην περιοχή, ακούστηκε η έκκληση των Αρχών προς τους κατοίκους να αποχωρήσουν από το σημείο: «Για την ασφάλειά σας αποχωρήστε».

Δείτε το βίντεο:

περιοχή Κορακά στη Μάνδρα
Περιοχή Κορακά στη Μάνδρα (3)
Περιοχή Κορακά στη Μάνδρα (2)

Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια. Η φωτιά, δε, μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Δείτε βίντεο:

Φωτιά στην Αγία Σωτήρα (1)

Φωτιά στην Αγία Σωτήρα
Φωτιά στην Αγία Σωτήρα(2)

Δείτε φωτογραφίες από την Αγία Σωτήρα:

AgiaSwthra_a_1_
AgiaSwthra_a_2_
AgiaSwthra_a_3_
AgiaSwthra_a_4_
agiaSwthraMAKETA

Στις 16:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι Δυτικής Αττικής προς Οινόη και στις 17:40 εκδόθηκε νέο μήνυμα εκκένωσης από Οινόη προς Ερυθρές.

Παράλληλα, λίγο πριν τις 19.30 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στην περιοχή Άγιος Παντελεήμων να εκκενώσουν προς Ερυθρές.

Στις 19.30 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Κιάφα για εκκένωση προς Ελευσίνα – Μάνδρα.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 11 αεροσκάφη, 11 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων και των 4 αεροσκαφών που διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από Ιταλία και Γαλλία.