Αρχική Ν. Αρκαδίας Σύσκεψη συλλόγων, φορέων και σωματείων στην Τρίπολη για το νέο φορολογικό

Σύσκεψη συλλόγων, φορέων και σωματείων στην Τρίπολη για το νέο φορολογικό

Σύσκεψη έγινε στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας Εμπόρων, Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Γνωστοποίησαν, με ανακοίνωσή τους, ότι, επιθυμούν ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που να λαμβάνει υπόψη του, το πραγματικό εισόδημα.

Τόνισαν, ότι, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προσπαθεί να συγκρίνει και να εξισώσει εκ φύσεως μη συγκρίσιμα μεγέθη, δηλαδή τους μισθωτούς με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δήλωσαν, ότι το νέο σχέδιο νόμου, λαμβάνει υπόψη, λανθασμένα δεδομένα, καθώς επίσης, εάν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, μεγάλο αριθμό επαγγελματιών στην σύνταξη και στην ανεργία, αλλά και την κοινωνία σε οικονομικό μαρασμό. Συγχρόνως, θα δημιουργήσει και άλλα προβλήματα.

Υποστήριξαν, ότι, με το τεκμήριο διαβίωσης και με το τέλος επιτηδεύματος, το κράτος θεσπίζει ένα τρίτο τεκμήριο εισοδήματος που δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικό εισόδημα.

Η Ομοσπονδία, ζητά ένα δίκαιο και όχι οριζόντιο – όπως το χαρακτηρίζει – φορολογικό σύστημα. Ζητά μείωση του ΦΠΑ, άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση της προκαταβολής φόρου και την πλήρη έκπτωση όλων των δαπανών των φορολογούμενων απ’ το φορολογικό τους εισόδημα.

Η Ομοσπονδία, εκφράζει την θέλησή της για έναρξη ανοιχτού διαλόγου και γνωστοποιεί, ότι, θα θέσει τις προτάσεις στα αρμόδια Υπουργεία.

Στη σύσκεψη της Τρίπολης, συμμετείχαν εκπρόσωποι απ’ τον δικηγορικό σύλλογο Τρίπολης, τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας και τον Σύλλογο Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αρκαδίας. Φυσικά, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από σωματεία και συλλόγους – μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι στιγμής, δεν προκύπτει κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Τετάρτη, στην Τρίπολη.