Αρχική Ν. Αρκαδίας Διαμαρτυρία στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας για τη διάσωση του Χάντακα

Διαμαρτυρία στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας για τη διάσωση του Χάντακα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ”Κίνηση Πολιτών για τη διάσωση του Χάντακα ”, στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας.

Εδώ και μήνες, μέλη της Κίνησης Πολιτών, αντιδρούν σε συνέπειες που θα προκύψουν – κατ’ αυτούς – εάν υλοποιηθεί το έργο που έχει να κάνει με την βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Παραλίου Άστρους.

Οι άνθρωποι αυτοί, υποστηρίζουν, ότι, στις λεπτομέρειες του έργου, κρύβεται ολοκληρωτική αλλαγή της φυσιογνωμίας της περιοχής του Χάντακα.

Τα μέλη της Κίνησης, δηλώνουν υπέρ του έργου, ωστόσο, διαφωνούν σε πράγματα που κατ΄ αυτούς, ίσως δημιουργήσουν πλημμυρικούς κινδύνους.

Μιλούν για κοπές 84 ευκαλύπτων (συγκρατούν τις ποσότητες του νερού), που θα δημιουργήσουν πλημμυρικά ζητήματα σε υπόγεια σπιτιών, ενώ υποστηρίζουν, ότι δεν υπάρχει αντιπλημμυρική μέριμνα στην υδρολογική μελέτη του έργου.

Προτείνουν να υπάρξει σύνδεση του παλαιού σχεδίου πόλης με το νέο, μέσω των γεφυριών που ήδη υπάρχουν, ενώ προτείνουν να δημιουργηθεί δρόμος, παράλληλος του Χάντακα, χωρίς να πειραχτεί ούτε ένα δένδρο και χωρίς να καλυφθεί το επίμαχο χαντάκι. Επίσης, προτείνουν βελτιώσεις στους υπόλοιπους δρόμους και διάνοιξη δρόμων και κατασκευή πεζοδρομίων στο ήδη ισχύον σχέδιο πόλης.

Η Κίνηση Πολιτών, λέει, ότι το χαντάκι αυτό, είναι η ιστορία της περιοχής και το τοπόσημο αυτής και ζητούν να αναπλαστεί σ’ όλο το μήκος του. Προτείνουν να ξαναγίνει το παλαιό πέτρινο γεφύρι, να φυτευτούν ευκάλυπτοι και να εκπονηθεί μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής και του χωριού, με ουσιαστικά έργα.