Σειρά γευσιγνωσιών με θέμα το Κορινθιακό ελαιόλαδο, οργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας.
Υποστηρίζει τη δράση το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, ενώ συνεργάζεται το εργαστήριο γευσιγνωσίας ελαιόλαδου Καλαμάτας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση των 4 ποικιλιών της Κορινθίας, Μανάκι, Μεγαρίτικη, Κορωνέικη και Κουτσουρελιά.
Κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την γευσιγνωστική ποικιλομορφία των 4 Κορινθιακών ποικιλιών (αρώματα πικρή γεύση, πικάντικη αίσθηση) και να ανακαλύψουν πώς μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα στην τοπική γαστρονομία.
Οι δράσεις θα γίνουν στις 13 και στις 14 Δεκεμβρίου 2023