Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων

Πάτρα: Αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων

Το Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών από την 1η Ιανουαρίου μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού ΦΕΚ Β’ 7141/20-12-2023 , θα αναπροσαρμόσει την τιμή του εισιτηρίου, αυξάνοντας όλα τα εισιτήρια κατά 10 λεπτά (9%).

Όπως επισημαίνουν από τη διοίκηση “…. δυστυχώς, στην εποχή την γενικών ανατιμήσεων παντού, ήταν αναπόφευκτο να έρθει και η αύξηση στην τιμή των εισιτήριων των ΚΤΕΛ. Ποσό που δεν καλύπτει ασφαλώς τις αυξήσεις σε καύσιμα, ανταλλακτικά, μισθοδοσία κ.α.”

Από την εποχή των μνημονίων μέχρι την πανδημία, έχοντας υποστεί όλες τις οικονομικές συνέπειες το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας κατανοώντας τις δυσκολίες του επιβατικού κοινού, κράτησε την τιμή του εισιτηρίου χωρίς καμία αύξηση”, τονίζουν οι εκπρόσωποι του Ταμείου.

Ανάλογες πάντως είναι και οι αυξήσεις στα εισιτήρια των συγκοινωνιών του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας. Η επιβάρυνση στο εισιτήριο απλής μετάβασης από την Πάτρα στην Αθήνα, ένα από τα πιο συχνά και βασικά δρομολόγια, θα είναι 1,90 ευρώ.

“Οι αυξήσεις που θα επιβληθούν από τον νέο χρόνο στα διόδια των οδικών αξόνων και της Γέφυρας Ρίου -Αντιρίου, η οποία στην απλή διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων (κατηγορίας 2) θα κοστίζει 14,70 ευρώ, κάνει αναγκαία την αναπροσαρμογή τιμών στα εισιτήρια των λεωφορείων”, αναφέρουν οι υπεύθυνοι των ΚΤΕΛ.