Αρχική Eπικαιρότητα Τιμολόγια: «Κλειδώνουν» οι τιμές στο ρεύμα για τον Ιανουάριο με τιμολόγια-έκπληξη

Τιμολόγια: «Κλειδώνουν» οι τιμές στο ρεύμα για τον Ιανουάριο με τιμολόγια-έκπληξη

Όταν ξεκινούσε ο σχεδιασμός για την χρωματιστή παλέτα των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας, ελάχιστοι είχαν πιστέψει πραγματικά ότι οι ταρίφες του Ιανουαρίου θα ήταν χαμηλότερες και από εκείνες της περιόδου των επιδοτήσεων.

Όμως, η σημαντική αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών φυσικού αερίου, που καθορίζει τις τιμές ηλεκτρισμού και χθες ήταν στα 32 ευρώ η μεγαβατώρα, δείχνει ότι ο Γενάρης θα κάνει ποδαρικό με τιμές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ 13 και 14 λεπτών στο πράσινο τιμολόγιο, ακόμη και στο μπλε για κάποιους προμηθευτές ενέργειας.

Οι εταιρείες θα ανακοινώσουν τις τελικές τιμές τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου το βράδυ, ενσωματώνοντας τη χονδρεμπορική τιμή του Δεκεμβρίου, που χθες ήταν στα 79 ευρώ η μεγαβατώρα, αλλά σήμερα ανεβαίνει στα 107 ευρώ, καταγράφοντας άνοδο πάνω από 35%.

Έως και χθες 29 Δεκεμβρίου, η μέση τιμή στη χονδρεμπορική αγορά ήταν στα 101,75 ευρώ η μεγαβατώρα, εικόνα που εκτιμάται ότι δεν θα εμφανίσει σημαντικές διαφοροποιήσεις τις επόμενες δύο μέρες που απομένουν για το τέλος της χρονιάς.