Αρχική Ν. Κορινθίας Tα ανομολόγητα της Σοφίας : Τοποθέτηση αντιδημάρχων στο Δήμο Κορινθίων

Tα ανομολόγητα της Σοφίας : Τοποθέτηση αντιδημάρχων στο Δήμο Κορινθίων

Θα μπορούσατε να πείτε πως αυτό το άρθρο θα έπρεπε να έχει συνταχθεί πολύ νωρίτερα, όμως έπεσαν πολλοί Δήμοι μαζί σε όλη την Περιφέρεια και άργησα λιγουλάκι. Βέβαια γνωρίζω πως όσο και να αργήσω, ο Δήμος που περιμένετε με μεγάλη ανυπομονησία είναι ο Δήμος Κορινθίων.

  1. Από το έκτο συννεφάκι έπεσαν λέει οι νέοι αντιδήμαρχοι, οι γραμματείς και οι φαρισσαίοι με τις ανακοινώσεις του Νίκου Σταυρέλη. Δεν υπήρξαν διαρροές λένε και αυτό ήταν η πρώτη του μεγάλη επιτυχία. Θέλετε να μου πείτε πως την ώρα που άκουγαν το όνομά τους κοίταζαν αριστερά και δεξιά γιατί δεν πίστευαν το μεγάλο καλό που τους βρήκε; Οπως κοιτάζαμε στο σχολείο όταν μας σήκωνε ο δάσκαλος να πούμε το μάθημα που δεν ξέραμε και προσπαθούσαμε να τα ρίξουμε σε άλλον;
  2. Ακόμη δεν έχω καταλάβει όμως, ακόμη και έτσι να έγινε γιατί θεωρήθηκε επιτυχία. Πραγματικά ένιωσα λες και μυστικά η Κόρινθος έπαιρνε τους επόμενους ολυμπιακούς αγώνες αλλά δεν έπρεπε να το ξέρει κανείς. Εγώ λοιπόν, το κόκκινο πανί του συνδυασμού θα πω πως κάποια ονόματα τα ήξερα και κάποια δεν τα ήξερα. Εσείς που είστε βαθιά μέσα στην συνδυασμό δεν είδατε, δεν ακούσατε, δεν μάθατε; Καλά πήγε αυτό λοιπόν, ψάξτε το γιατί δεν είχατε καμία πληροφορία. Μήπως δεν σας θεωρούν και τόσο δικούς τους; Λέω εγώ τώρα…….
  3. Η δημοσιογραφική και αν τολμώ να πω και πολιτική μου κρίση είναι πως αυτή η υποτιθέμενη μυστικότητα αφορούσε την αποφυγή εκρήξεων και δυσαρεσκειών για κάποιους που τοποθετήθηκαν σε άσχετη με την ιδιότητά τους θέση. Ετσι λοιπόν, την στιγμή που ανακοινώθηκαν δεν υπήρχε κανένα περιθώριο αντίδρασης.
  4. Και ίσως και δικαιολογημένης αντίδρασης γιατί για φανταστείτε την δημοσιογράφο Μπαλή για παράδειγμα να αναλαμβάνει τις τεχνικές υπηρεσίες. Που το μόνο που γνωρίζω από τεχνικά είναι να αλλάζω καμία λάμπα όταν καεί και να βρίσκω το σίδερο στην γυψοσανίδα όταν θέλω να κρεμάσω ένα κάδρο. Πως θα κρίνω ποιος εργολάβος έχει όλα τα προσόντα για να τελειώσει γρήγορα ένα έργο; Πως θα διαβάσω μία μακέτα, μία τεχνική μελέτη, ένα σχέδιο; Πως θα ελέγξω τους υπαλλήλους της υπηρεσίας; Με τι προσόντα και με τι γνώσεις θα ελέγξω τους όρους ενός διαγωνισμού; (τυχαίο το παράδειγμα με τις τεχνικές υπηρεσίες, μην στραβώνετε)
  5. Και κάπως έτσι ορίστηκαν όλες σχεδόν (υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις όπως Πανταζής, Μπονάτσου, Παπαβενετίου)οι αντιδημαρχίες σε ένα Δήμου που θα διανύσει μία χρυσή οικονομική πενταετία και το πρώτο έργο που θεώρησε ότι πρέπει να βγάλει σε διαγωνισμό είναι τα τρόφιμα του κοινωνικού παντοπωλείου για 2 ΧΡΟΝΙΑ ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Να προπληρώσουμε τρόφιμα για δύο χρόνια σε περίοδο πολέμων και ακρίβειας που οι τιμές στο ράφι αλλάζουν κάθε μέρα. Που οι ενδείξεις στην αγορά είναι ότι βρισκόμαστε στα ανώτερα επίπεδα ακρίβειας και το πιθανότερο είναι ότι περιμένουμε ύφεση. Ο εργολάβος λοιπόν που θα θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό και θα κερδίσει με τις τώρα τιμές θα αγοράζει στην διάρκεια της διετίας σε χαμηλότερες τιμές. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η τιμή του λαδιού. Είναι δέσμευση στον κορινθιακό λαό αυτό ή προεκλογικό γραμμάτιο; Γιατί σύμφωνα με την παραπάνω ανάλυσή μου τον κορινθιακό λαό δεν τον συμφέρει να χάνει τα λεφτά του. Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα νοικοκυριό με την τώρα τιμή του λαδιού να θέλει να αποθηκεύσει λάδι για του χρόνου. Ο Δήμος γιατί;                                                                           Υ.Σ1 : Οι καλτσούλες της φωτογραφίας είναι η πρότασή μου για μερικούς που δεν ξέρουν να ντύνονται. Και πάντα πράσινες….                                                               Υ.Σ2: Καλά Θεοφάνεια σε όλους και εύχομαι οι αυτοδιοικητικοί να φωτιστούν λίγο περισσότερο και να ακούνε και τις δικές μας φωνές και προτάσεις που είναι μακρυά από κολακείες και χειροκροτήματα…….