Αρχική Ν. Αρκαδίας Τρίπολη: Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος λέει ”όχι” στην εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου...

Τρίπολη: Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος λέει ”όχι” στην εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου στην Βιομηχανική Περιοχή

Θέση για το θέμα που έχει προκύψει με την πιθανή αδειοδότηση εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας βιοαερίου στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, πήρε η διοίκηση του Εμπορικού και του Βιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης, γνωστοποιεί, ότι, συντάσσεται και συμφωνεί με το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης. Το εν λόγω ψήφισμα, έχουν αποδεχθεί και άλλοι θεσμικοί φορείς της περιοχής.

Το ψήφισμα του ΣΕΒΙΠΕΤ (70 επιχειρηματίες, με 500 περίπου εργαζόμενους), λέει ένα καθαρό ”όχι”, στην πιθανή εγκατάσταση αυτής της μονάδας.

Το ψήφισμα, εκφράζει την ανησυχία του ΣΕΒΙΠΕΤ, που ισχυρίζεται, ότι μία τέτοια μονάδα, θα αλλοιώσει ριζικά το εργασιακό περιβάλλον και θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία όλων.

Επίσης, το ψήφισμα, αναφέρει, ότι με τη λειτουργία μίας τέτοιας μονάδας, το μικροβιακό φορτίο, αλλά και οι έντονες οσμές που θα προκληθούν, θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της Τρίπολης, σ’ αυτούς των γύρω χωριών, αλλά και στους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής (η ΒΙΠΕ Τρίπολης, απέχει μόλις 2,5 χλμ. απ’ το κέντρο της πόλης).

(…) δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο αρχικά τη δική μας υγεία, την υγεία των εργαζομένων μας, τη δημόσια υγεία, αλλά και την ομαλή λειτουργία των εγκατεστημένων επιχειρήσεών μας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης (…), αναφέρει το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΙΠΕΤ.

Τέλος, ο Σύνδεσμος των Επιχειρήσεων, στέκεται και στο θέμα των Φαρμακοβιομηχανιών που επενδύουν στην Τρίπολη και που δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά, κάτω από τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν με την εγκατάσταση της μονάδας βιοαερίου.