Αρχική Ν. Κορινθίας Ανομολόγητα Δευτέρας από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων από την Σοφία Μπαλή

Ανομολόγητα Δευτέρας από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων από την Σοφία Μπαλή

Πριν από μερικά λεπτά έληξε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων με πολλά θέματα που πέρασαν αφού η ενισχυμένη αναλογική δίνει αυτή την δυνατότητα :

  1. Θα ξεκινήσω από τον Πρόεδρο, τον κ.Παπαβενετίου που φαίνεται καλά διαβασμένος για την θέση που έχει παρότι είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται. Δίκαιος ως προς τους χρόνους τοποθέτησης των συμβούλων και δίκαιος ως προς την ομαλή λειτουργία του συμβουλίου αφού σταματά τους ταραξίες από όπου και να προέρχονται.
  2. Μία μόνιμη βαβούρα από τον Βασίλη Ταγαρά που κανένας νοήμων άνθρωπος σε αυτή την πόλη δεν θα καταλάβει ποτέ. Τι δίκιο σας πνίγει κ.Ταγαρά που σας επανέφερε 2-3 φορές στην τάξη ο Πρόεδρος; Εν τη αύτη περιπτώσει πάρτε τον λόγο κάποια στιγμή να μας εξηγήσετε κι εμάς γιατί κάνετε λες και σας έκοψαν το νερό και ξεράθηκαν τα λάχανα.
  3. Πέρασαν εκτός από μία οι ΑΠΕ που δεν πέρασαν στο συμβούλιο του Δεκεμβρίου γιατί όπως είπε ο Δήμαρχος ήθελαν να ενημερωθούν σαν νέα Δημοτική Αρχή. ‘Ετσι κι αλλιώς θα πληρωθούν οι εργολάβοι όπως είπε μέσα στο 2024 όταν έρθει ο προυπολογισμός από τον επίτροπο. Το ακούω….
  4. Διαβασμένη πολύ και η Πράσινη πόλη αφού οι τοποθετήσεις τους έκαναν τον Δήμαρχο να αποσύρει ένα θέμα που θα πρέπει να το ξαναμελετήσουν.
  5.  Επιτροπή που θα προεδρεύει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τέτα Μπονάτσου συστήνεται από όλες τις παρατάξεις για να μπει τέλος στην αυθαιρεσία στους πεζόδρομους της πόλης από τους καταστηματάρχες εστίασης.                                        Υ.Σ 1)  Ο Δήμαρχος δεν το παίζει ξερόλας, τσαλακώνεται, αποσύρει θέματα αν υπάρχει αμφιβολία, σέβεται τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.                             Υ.Σ 2) Για να αποδώσω έστω και καθυστερημένα τα του Καίσαρος, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που αποσύρθηκε το θέμα 29, είχα γράψει ότι το απέσυρε ο Δήμαρχος Κορινθίων λόγω ενός φαναριού που όμως απεδείχθη ότι υπάρχει άλλη σύμβαση με άλλο εργολάβο για βλάβες. ‘Ετσι λοιπόν αθωώνω τον αντιδήμαρχο Μανωλάκη και κακώς το θέμα δεν συζητήθηκε.                                                             Σ.Μπαλή