Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Αφιερωμένος στην Εφηβεία ο Φεβρουάριος στην Κινηματογραφική Λέσχη

Καλαμάτα: Αφιερωμένος στην Εφηβεία ο Φεβρουάριος στην Κινηματογραφική Λέσχη

Με αφορμή το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας που πλησιάζει (26/3 με 31/3), ο Φεβρουάριος στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/Filmhouse είναι αφιερωμένος στην Εφηβεία, σε αυτό το μοναδικό ταξίδι από την ύστερη παιδική ηλικία προς την ενηλικίωση.

Τα παιδιά και οι έφηβοι ήταν και είναι ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης στον κινηματογραφικό κόσμο. Αμέτρητες ταινίες σε βάθος χρόνου έχουν εντρυφήσει σε κάθε πτυχή και έκφανση της εφηβείας και της ενηλικίωσης αφήνοντας σπουδαία κινηματογραφική παρακαταθήκη.

Η ενότητα αυτή πλαισιώνεται από τρεις καινούριες ταινίες, που συνάδουν με το πνεύμα της εποχής και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα των εφήβων και των νέων, και μια εμβληματική ταινία από το παρελθόν, που άφησε εποχή.

Στις 7/2 θα προβληθεί η ταινία του Βερολινέζου, τουρκικής καταγωγής σκηνοθέτη Ιλκέρ Τσατάκ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (2023), όπου ένας κοινωνικός μικρόκοσμος γεμάτος αντιθέσεις γεννά ηθικά διλήμματα, τα οποία μέσα από ένα σφιχτογραμμένο σενάριο παίρνουν τις διαστάσεις ψυχολογικού θρίλερ.

Το 1983 ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μας χάρισε το RUMBLE FISH – Ο ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΣ (14/2), μια ταινία αγέραστη, πέρα απ’ την εποχή της.

Η Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, με την πρώτη της ταινία HOW TO HAVE SEX (21/2), συνθέτει ένα συναισθηματικά αφοπλιστικό και σοκαριστικά εύστοχο δοκίμιο πάνω στην απεικόνιση των πολυπλοκοτήτων της σεξουαλικής συναίνεσης.

Στην πρώτη του μυθοπλαστική απόπειρα μεγάλου μήκους, ο Ιρλανδός σκηνοθέτης Κόλουμ Μπερέιντ δίνει εικόνα και φωνή στο μυθιστόρημα της Κλερ Κίγκαν «Foster» με την ταινία του ΤΟ ΗΣΥΧΟ ΚΟΡΙΤΣΙ (28/2). Την ταινία προλογίζει η πολύ δραστήρια Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων.

21:00 | Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολυτέκνους και φοιτητές, και είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών