Αρχική Ν. Κορινθίας N.Σταυρέλης: Θα μας πει η Βασιλικούλα τι θα κάνουμε με τον Υπουργό;...

N.Σταυρέλης: Θα μας πει η Βασιλικούλα τι θα κάνουμε με τον Υπουργό; (βίντεο)

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων συζητήθηκε το θέμα για την ανέργεση του πολιτιστικού κέντρου της Μικρασιατικής στέγης Κορίνθου. Με έκπληξη ακούσαμε ότι μειώθηκε ο συντελεστής δόμησης του κτιρίου και έτσι μειώνονται κατά πολύ τα τετραγωνικά που αρχικά πίστευαν όλοι ότι θα στεγαστούν τα κειμήλια των Μικρασιατών. Παρούσα στην συνεδρίαση και η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Βασιλική Ευσταθιάδου που έχει κάνει αγώνες πάνω από 30 χρόνια για την ανέγερση του συγκεκριμένου μουσείου. Η προηγούμενη δημοτική αρχή εξασφάλισε τον χώρο και ένας Λουτρακιώτης αρχιτέκτονας δημιούργησε σύμφωνα με τον συντελεστή 1,8 ένα υπέροχο κτίριο παρουσίαση του οποίου είχε γίνει στον σύλλογο από τον Βασίλη Νανόπουλο. Η κυρία Πρόεδρος μας συγκίνησε όλους με ότι είπε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κληρονομιά που είναι παντού, σε σπίτια, στα γραφεία του συλλόγου και πως ήρθε η στιγμή να διεκδικηθούν αυτά τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα που κόπηκαν από μία υπάλληλο του Υπουργείου και καλό θα ήταν όλες οι παρατάξεις του Δήμου να το ζητήσουν από τον αρμόδιο Κορίνθιο Υφυοπουργό Νίκο Ταγαρά. Παρακάλεσε όλες τις παρατάξεις να πράξουν το σωστό για τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Στο τέλος της τοποθέτησής της η Πνοή Δημιουργίας και ο Αλέξανδρος Γκουριώτης ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Δημάρχου για κατασκευή διώροφου κτιρίου (που σε καμία περίπτωση δεν χωράει τα κειμήλια των Μικρασιατών αλλά και των Ποντίων) και κατά οι παρατάξεις των Νανόπουλου και Πρωτοπαπά.

Αν όμως θα έπρεπε να επιλέξω τι ήταν το χειρότερο σε αυτό το θέμα θα σας πω πως στο τέλος της εισήγησης της κυρίας Ευσταθιάδου ακούγεται ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης να λέει ενοχλημένος : Θα μας πει η Βασιλικούλα τι θα κάνουμε με τον Υπουργό; Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω σαν δημοσιογράφος αλλά και κάτοικος αυτής της πόλης ήταν να αποχωρήσω μαζί της και αυτό περίμενα ότι θα έκαναν όλοι από σεβασμό σε μία γυναίκα που έχει αφιερώσει την ζωή της για να κρατηθούν ζωντανές οι μνήμες της Μικρασίας. Μία γυναίκα στα 82 της χρόνια που ήρθε σε μία συνεδρίαση και περίμενε καρτερικά να μιλήσει, υποβασταζόμενη από ένα μπαστούνι και όπως χαρακτηριστικά είπε : ” Εγώ είμαι μεγάλη, δεν θέλω δόξα, εσείς θα πάρετε τα εύσημα, αλλά σας παρακαλώ όλους μην κάνετε πίσω” .

Κύριε Σταυρέλη εν τη ρύμη του λόγου μπορούν να μας ξεφύγουν πράγματα και μπορεί να συμβεί σε όλους αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε ανθρώπινη φαντασία. Αξίζει περισσότερο σεβασμό μία γυναίκα που διδάσκει ηθική, αξίες και πολιτισμό.Ναι λοιπόν, θα σας πει η Βασιλικούλα και θα σας πούμε και όλοι οι πολίτες αυτού του Δήμου τι να κάνετε με τον Υπουργό, για αυτό βρίσκεστε σε αυτές τις θέσεις. Για να υπηρετείτε τους πολίτες και τα συμφέροντα του Δήμου. Οτι σας είπε και αποφάνθηκε μία υπάλληλος θα πρέπει να γίνει σημαία σας; Μπορεί να μην κατάγομαι από την Ιωνία αλλά αυτό που θα έπρεπε να φτιαχτεί θα ήταν έναν κόσμημα που θα φέρει ακόμη και τουρισμό στην πόλη ενώ η βιασύνη που σας έχει πιάσει από τον πρώτο μήνα να κάνετε όλο το πρόγραμμά σας θα δημιουργήσει εκτρώματα….

Συγγνώμη κυρία Βασιλική για την γενιά μας που σας απογοητεύει, είμαστε όλοι οι Κορίνθιοι μαζί σας στον δίκαιο αγώνα σας.

Σ.Μπαλή