Αρχική Ν. Κορινθίας Τα ανομολόγητα της Δευτέρας – η αβάσταχτη ελαφρότητα της εξουσίας ….. από...

Τα ανομολόγητα της Δευτέρας – η αβάσταχτη ελαφρότητα της εξουσίας ….. από την Σοφία Μπαλή

Καή εβδομάδα να έχουμε με όμορφες και καλές ειδήσεις για το μέλλον τούτου του τόπου. Πάμε να δούμε τι μάθαμε, τι είδαμε και τι ακούσαμε:

  1. Και ενώ λιγοστεύουν οι πίτες και οι κοπές τους από τους συλλόγους ξεκινούν οι αποκριάτικοι χοροί. Ετσι λοιπόν οι χοροί καλά κρατούν για την δημοτική αρχή του Δήμου Κορινθίων που θα συνεχίσουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους μέχρι τις εκδηλώσεις του Πάσχα και αμέσως μετά του καλοκαιριού. Οι απανταχού παπαράτσι να έχουν οπλισμένες τις κάμερες να ενημερωνόμαστε κι εμείς οι ακάλεστοι. Θέλω να πιστεύω ότι πληρώνουν τις προσκλήσεις τους και ότι δεν εισβάλουν τσάμπα για άφθονο φαγητό και κρασί μιας και όλοι οι σύλλογοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
  2. Διχάστηκε η ελληνική κοινωνία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η αλήθεια είναι πως έναν προβληματισμό τον έχουμε κι εμείς ως προς την βιασύνη του θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης. Υπήρξε καυτή πατάτα για όποια κυβέρνηση το συγκεκριμένο θέμα και απόδειξη το γεγονός ότι επί ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης και όχι ο πολιτικός γάμος. Καταπέλτης η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ολομέλεια της Βουλής με πολιτικές προεκτάσεις.
  3. Με εκπλήξη είδα την ανάρτηση του μηχανικού Γιάννη Παπακυριάκου στο fecebook με θέμα την πρότασή του για την Δημοτική Αγορά της Κορίνθου. Αφορούν σχέδια τα οποία κατατέθηκαν αφιλοκερδώς στο Δήμο Κορινθίων πριν από 10 χρόνια. Ενα πραγματικό αριστούργημα που θα αποτελούσε στολίδι για την περιοχή και όλο το Δήμο. Γιατί στο πρόσφατο συμβούλιο που συζητήθηκε το θέμα της δημοτικής αγοράς δεν είπε κανένας για αυτά τα σχέδια αλλά μιλούσαν για νέα ανάθεση μελέτης; Μία μελέτη που όπως ακούσαμε θα στοιχίσει στο Δήμο πάνω από 100.000 ευρώ;Γιατί τελικά δεν εκμεταλλευόμαστε όσους έχουν αγάπη για τον Δήμο και θέλουν αφιλοκερδώς να προσφέρουν; Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και φωτισμός
  4. Σε παράταξη οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι της Πνοής (έτσι τουλάχιστον φαντάζονται αυτοί)  έχουν πιάσει δουλειά στήριξης ακόμη και για το άσπρο μαύρο. Στο στόχαστρό τους αυτή την φορά η 82χρονη Πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου. Η αποστολή τους είναι να υμνήσουν την Πνοή για ένα κτίριο που θα φτιάξει (αμφιβόλου αρχιτεκτονικής καλαισθησίας και χρήσης) και που θα ανήκει στο Δήμο και όχι την Στέγη. Και μην μου πει κανένας ότι κάνουν την δουλειά τους. Να αποσυρθούν από την δημοσιογραφία και να περιοριστούν στα δελτία τύπου της Πνοής. Ρε παιδιά αφού δεν σας τα λέει κανένας από την Πνοή αυτά που κάνετε γιατί παίρνετε τέτοιες πρωτοβουλίες; Διεκδικείτε καμιά θέση και προσπαθείτε να δείξετε καλό χαρακτήρα; Πάντως αν θέλετε να σας δώσω μία συμβουλή θα είναι να μην προσπαθείτε με κολακείες αλλά με έργο να βρεθείτε σε κάποια θέση γιατί από την πολύχρονη εμπειρία μου από τον χαρακτήρα του Νίκου Σταυρέλη είμαι βέβαιη ότι με τους κόλακες δεν τα είχε ποτέ καλά.
  5. Εσάς από την Πνοή που με σοβαρότητα αντιμετωπίζετε ότι βγαίνει στην δημοσιότητα και κάνετε έρευνα και δίνετε και λύσεις να ξέρετε πως σας αγαπάω ένα κλικ παραπάνω. Γιατί για να έχεις σοβαρότητα και ευθύνη θα πρέπει να έχεις και γνώσεις που δυστυχώς λίγοι μέσα στην Πνοή έχουν. Είναι και αυτοί που έχουν και χιούμορ και δεν τσιμπάνε σε χιουμοριστικά κείμενα που μπορεί να ανεβάσω. Και για αυτούς ισχύει το ίδιο, για να έχεις χιούμορ αλλά και να το κατανοείς πρέπει να έχεις γνώση, που δυστυχώς λίγοι έχουν                                                                                                              ΥΣ1.) Κατεβείτε από τα χειροποίητα και όμορφα κατά τ’άλλα καλάμια σας γιατί σήμερα το πρωί με ενημέρωσαν ότι υπήρξε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Κολιάτσου και στους γύρω δρόμους. Ξαφνικά μου είπαν οι κάτοικοι της περιοχής ότι μεγάλωσαν τόσο πολύ τα καλάμια που χωράει μόνο ένα οικοδομικό τετράγωνο. Που θα χωρέσουν όλα;             ΥΣ2.) Ενημερωθείτε για τα πάντα για να μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κάθε Μπαλή και την κάθε καταγγελία. Το επιχείρημα “θα τα κάνουμε όλα όμορφα και ωραία και πήραμε το 48% των κορίνθιων πολιτών” δεν πουλάει άλλο, πάλιωσε. Βρείτε πολιτικά επιχειρήματα και δυνατές προτάσεις.                                                                               Σοφία Μπαλή