Είπε – Ξείπε
Παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά, πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη που έστειλε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα με την οποία τα καλούσε να σταματήσουν να «κυνηγούν χίμαιρες», δεν έχει ανακληθεί. Πρόσθεταν μάλιστα ότι μόνο ένα μέλος ζήτησε ψηφοφορία και το αίτημα απορρίφθηκε. Αντίθετα, τα διαφωνούντα μέλη της Γραμματείας σημειώνουν ότι δεν υπήρχε λόγος για ψηφοφορία, από τη στιγμή που ο κ. Κασσελάκης είχε αποσύρει τόσο την επιστολή, όσο και το περιβόητο ερωτηματολόγιο προς τα μέλη του κόμματος.
«Η επιστολή του Προέδρου, ανακλήθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο πριν το τέλος της συνεδρίασης χωρίς ψηφοφορία, ομόφωνα. Κανείς δεν έθεσε θέμα άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Προέδρου άρα η απάντηση σε ένα ερώτημα που δεν έχει τεθεί είναι και πλεονασμός και εκτός τόπου και χρόνου» αναφέρουν στελέχη που μετείχαν χθες στο όργανο, τοποθετούμενα απέναντι στους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να συνηγόρησε στο γεγονός ότι το Συνέδριο που ξεκινά αύριο θα κινηθεί στις θέσεις που διαμορφώθηκαν από τον προσυνεδριακό διάλογο, όπως επιβεβαιώνει και η διαρροή της Κουμουνδούρου, αφήνοντας προσώρας στην άκρη καταστατικές αλλαγές.
Ωστόσο – και παρά τα όσα δέχθηκε στην κομματική συνεδρίαση ο κ. Κασσελάκης – εξακολουθεί να υπάρχει στην πλατφόρμα του iSYriza και το ερωτηματολόγιο, που προκάλεσε και την έντονη εσωκομματική κόντρα, καθώς θέτει ερωτήματα για το ενδεχόμενο ριζικών αλλαγών στην ταυτότητα, το όνομα, το λογότυπο του κόμματος.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν «επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη».
«Η ΠΓ επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου και προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο», πρόσθεσαν. Σημειώνεται ότι δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο «δεν θα γίνω Ιφιγένεια» που διέρρευσε η πλευρά Κασσελάκη, καθώς τα 17 μέλη της Γραμματείας ξεκαθάρισαν στον πρόεδρο του κόμματος ότι δεν του δίνουν «λευκή επιταγή» ως τις εθνικές εκλογές του 2027.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε χθες στη συνεδρίαση ότι «να πάμε στις εθνικές εκλογές, χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση», προκειμένου να «στεγανοποιήσει» επικοινωνιακά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και να επεκτείνει τη θητεία του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έως το 2027, ζητώντας προκαταβολικά πως δεν υπάρξει καμία μορφή προσωπικής του αμφισβήτησης.
Τότε, 17 από τα 24 στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ανταπάντησαν ότι δεν δίνουν λευκή επιταγή μέχρι το 2027 και ότι θα κριθούν όλοι στις Ευρωεκλογές. Για το λόγο αυτό, μετά την σημερινή διαρροή πως «Το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν: «Επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη», κορυφαία στελέχη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, για τα όσα εκπέμπει η Κουμουνδούρου.
Μωραϊτης: Μόνον νέες εκλογές από τη βάση θα τον έσωζαν
Θα τον κάνουν κομματάκια με συνεχείς διαφοροποιήσεις ώστε να μην ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και να του χρεώσουν το εξευτελιστικό ποσοστό, έγραψε σε ανάρτησή του ο γνωστός υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης, για να προσθέσει μάλιστα ότι μόνον νέες εκλογές από τη βάση θα τον διέσωζαν, «αλλά έκανε πίσω», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.
Δείτε την ανάρτηση:
Ο Καρανίκας τα βάζει με τους «γραφειοκράτες» της Πολιτικής Γραμματείας
Εν τω μεταξύ, ως «γραφειοκράτες» φωτογραφίζει εμμέσως τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο Νίκος Καρανίκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «οι γραφειοκράτες με την αμφίεση του ειδήμονα μετατρέπονται σε στελέχη που καθώς εγκαθιδρύουν την ύπαρξη τους ως απαραίτητα στοιχεία ενός οργανισμού», που στην συνέχεια «καταλήγουν να ροκανίζουν τα μέλη ελέγχοντας την δραστηριότητα».
Αναλυτικά, η ανάρτηση:
Η γραφειοκρατία είναι το Βασίλειο της αναρμοδιότητας (Κλοντ Λεφορ)
και οι γραφειοκράτες με την αμφίεση του ειδήμονα μετατρέπονται σε στελέχη που καθώς εγκαθιδρύουν την ύπαρξη τους ως απαραίτητα στοιχεία ενός οργανισμού, καταλήγουν να ροκανίζουν τα μέλη ελέγχοντας την δραστηριότητα… και περιορίζοντας τις ικανότητες που ανθίζουν μέσα από την κοινωνική κίνηση.
Βασικός τους αντίπαλος είναι η ικανότητα των άλλων να παράγουν έργο που δεν μπορούν να το οικειοποιηθούν.