Αρχική Περ. Πελοποννήσου Δ. Πτωχός: Αλληλοσυμπληρούμενα έργα να αναλάβουν οι δήμοι που είναι στο Σχέδιο...

Δ. Πτωχός: Αλληλοσυμπληρούμενα έργα να αναλάβουν οι δήμοι που είναι στο Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Να συνεννοηθούν και να προχωρήσουν από κοινού, μέσω δημιουργίας κοινής δεξαμενής αλληλοσυμπληρούμενων έργων, κάλεσε τους δήμους Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας Μεσσηνίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Οι δήμοι αυτοί, μπορούν να απολαύσουν πρόνοιες και ενισχύσεις λόγω ένταξής της στο Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, του ΕΣΠΑ και των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων.

Συμμετείχαν οι δήμαρχοι των περιοχών αυτών, καθώς και αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες.

Ο περιφερειάρχης, ζήτησε να δημιουργηθεί κοινή δεξαμενή αλληλοσυμπληρούμενων έργων, απ’ τα οποία θα επωφεληθούν και οι τέσσερις δήμοι.

Δεν παράλειψε να αναλύσει το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας, αλλά και τους άξονες που καλούνται οι δήμοι να κινηθούν, με την παρότρυνση, τα έργα αυτά, να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.

” Να βρει ο κάθε Δήμος το αφήγημά του με ειλικρίνεια και ρεαλισμό “, ζήτησε ο περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στη μοναδική ευκαιρία που έχουν οι Δήμοι, ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών, σε προτάσεις και πρωτοβουλίες, παράλληλα με τις κινήσεις της Περιφέρειας, για χωροταξικά-και όχι μόνο- ζητήματα.