Σημεία από τη συνέντευξη:
– Η Ευρωπαία Εισαγγελέας καταμαρτυρά παρακώλυση στην έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών. Η υπόθεση αυτή έχει αρκετά κοινά σημεία με εκείνη της Πύλου, όπου και εκεί έχουμε συσκότιση στο να βρεθούν τα απαραίτητα στοιχεία, για να αποδοθούν ευθύνες.
– Στην Εξεταστική Επιτροπή δεν καλέστηκαν ουσιώδεις και κρίσιμοι μάρτυρες, όπως ο Πρόεδρος των μηχανοδηγών, για να δώσουν την πλήρη εικόνα. Με αυτό τον τρόπο περιορίστηκε το εύρος των καταθέσεων. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να πας σε ένα πόρισμα που μιλάει για ανθρώπινα λάθη και όχι για κυβερνητικές παραλείψεις που υπήρξαν, αλλά και άλλα φλέγοντα ερωτήματα. Το Πόρισμα δεν μιλάει ούτε για τη συγκάλυψη που υπήρξε μετά το δυστύχημα, καθώς δεν υπήρξε ποτέ εισαγγελική εντολή για το «μπάζωμα» που ακολούθησε και τονίστηκε από την κ. Καρυστιανού.
– Όταν είχε γίνει η πτώση του αεροσκάφους Helios, επί εβδομάδες και μήνες υπήρχε αστυνομική παρουσία στο σημείο, ώστε να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
– Θα πρέπει να δούμε σοβαρά και το ψήφισμα των πολιτών, καθώς οφείλει η κυβέρνηση να φέρει εφαρμοστικό Νόμο, ώστε να υλοποιηθεί η συνταγματική πρόβλεψη, που ο ΣΥΡΙΖΑ ως προτείνουσα Βουλή είχε θέσει, σχετικά με την λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία όταν συγκεντρώνονται πάνω από 500.000 υπογραφές πολιτών.
– Αντί ο κ. Φλωρίδης να πει έστω το συνηθισμένο “έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη”, επέλεξε να κάνει επίθεση στην αντιπολίτευση με fakenews. Και όλα αυτά για να “χαϊδέψει” ένα ακροδεξιό και συντηρητικό ακροατήριο, το οποίο η ΝΔ θέλει να έχει κοντά της.
– Στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η δικαιοσύνη καλείται να σταθεί στο ύψος της, όπως έγινε και με την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπου η απόφαση ανέτρεψε πλήρως την τότε εισαγγελική πρόταση.
– Ένα 12χρονο παιδί αφέθηκε μόνο του μετά από αυτή την υπόθεση, Υπουργοί της ΝΔ έδιναν στοιχεία στη Βουλή για το πού μένει, δεν είχε καν τις Κοινωνικές Υπηρεσίες που έπρεπε για προστασία και επανένταξη. Απειλήθηκε, λοιδορήθηκε, ακόμα και οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής υπηρετούν το λειτούργημα τους με πενιχρά μέσα, απέναντι σε ένα πανίσχυρο επιτελείο της πλευράς Μίχου. Γι’ αυτό το λόγο, η υπόθεση αυτή και η δίκαιη κρίση είναι και ζήτημα ισότητας των όπλων καιΚράτους Δικαίου για όλους.