Αρχική Ν. Αρκαδίας Τρίπολη: Αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για...

Τρίπολη: Αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την Μονάδα Βιοαερίου

Αρνητική (ομόφωνα), ήταν η γνωμοδότηση επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όσον αφορά το αίτημα μονάδας βιοαερίου να λειτουργήσει στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης. Το θέμα της γνωμοδότησης, συζητήθηκε, ως τακτικό θέμα, στην συνεδρίαση της νέας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε στην Τρίπολη.

Την απόφαση, χαιρέτησε η Λαϊκή Συσπείρωση της Πελοποννήσου. Το θέμα ωστόσο, αναμένεται να έχει συνέχεια, αφού σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι νομοθεσίες, για την τύχη της εν λόγω μονάδας θα αποφασίσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και το ίδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η Λαική Συσπείρωση, ζητά να πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, μία απόφαση, σαν και αυτή που πήρε το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης.

Με ”εντέλλεσθε” του Περιφερειάρχη και του Συμβουλίου προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, να μη δοθεί άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας.

Άγνωστο είναι εάν το συγκεκριμένο θέμα θα έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, ως τακτικό θέμα συζήτησης.