Οι ιδιωτικές επενδύσεις ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και της Γενικής Γραμματέως Ιδιωτικών Επενδύσεων Βασιλικής Λοϊζου.
Τα θέματα της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων συζητήθηκαν στην συνάντηση της Τρίπολης.
“Η Αρκαδία αποτελεί μια περιοχή με συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονται με το δημογραφικό και την ερημοποίηση. Η παρούσα συγκυρία με την εφαρμογή του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και την εγκατάσταση των φαρμακοβιομηχανιών στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης δημιουργούν συνθήκες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία στο μέγιστο. Για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα προς όλους τους αρμόδιους φορείς καταθέτοντας προτάσεις και παρεμβάσεις και έχει υλοποιήσει πληθώρα δράσεων για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των επιχειρήσεων“, δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Τρουπής.
Ο πρόεδρος, έθεσε για μια ακόμα φορά, το μείζον ζήτημα της επέκτασης της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, σημειώνοντας ότι αν υπήρχαν διαθέσιμοι χώροι, θα μπορούσαν να εγκατασταθούν ακόμα περισσότερες νέες βιομηχανίες, καθώς το ενδιαφέρον υπάρχει.
Τόνισε, ακόμα, την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμου εκθεσιακού συνεδριακού χώρου στην Αρκαδία, τα οφέλη του οποίου θα ήταν πολλαπλά και άμεσα για το σύνολο της Πελοποννήσου.
Η Γενική Γραμματέας, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο και στις αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοστούν στις επόμενες προκηρύξεις.
Τόνισε, επίσης, την προσπάθεια του Υπουργείου, για θεσμικές αλλαγές, σε πολλά επιμέρους ζητήματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας, όπως τα κόκκινα δάνεια, την κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων μέσω των Επιμελητηρίων και την επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών.
Τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τόσο στο θεσμικό επίπεδο λειτουργίας τους, όσο και στο επίπεδο της πρόσβασης στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσής τους.
Πριν τη συνάντηση στο Επιμελητήριο, η Γενική Γραμματέας, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο Γιάννη Τρουπή, επισκέφθηκε επιχειρήσεις εγκατεστημένες στη ΒΙ.ΠΕ. της Τρίπολης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΕΤ.
Επισκέφθηκε επίσης, επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα, στην περιοχή της Κυνουρίας, όπου συναντήθηκε και με το δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη.
Εκεί, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί άμεσα για την παραγωγική δυναμική τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων.