Αρχική Ν. Λακωνίας Άφησε για λίγο την τσάντα στο πεζοδρόμιο και τη “βούτηξαν” στη Σπάρτη

Άφησε για λίγο την τσάντα στο πεζοδρόμιο και τη “βούτηξαν” στη Σπάρτη

Ένα σχετικά ασυνήθιστο συμβάν για την τοπική κοινωνία της Σπάρτης διαδραματίστηκε το βράδυ της Κυριακής (16/6) σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Το ρολόι δείχνει 10:20΄ μμ επί της οδού Όθωνος Αμαλίας, στο τμήμα μεταξύ Γκορτσολόγου και Αγησιλάου. Σύμφωνα με μαρτυρίες και οπτικοακουστικό υλικό που παρακολούθησε ο «ΛΤ», την ησυχία της γειτονιάς διέκοψαν οι φωνές μιας γυναίκας και ενός άνδρα, οι οποίοι την ίδια στιγμή είχαν πάρει στο κατόπι ένα τουλάχιστον άτομο, τρέχοντας πίσω του πάνω στο πεζοδρόμιο. Ο άνδρας που καταδιώκεται στρίβει δεξιά στην Αγησιλάου και στιγμές μετά, ακινητοποιείται. Την ίδια στιγμή, η καταφανώς αλαφιασμένη γυναίκα ειδοποιεί την Άμεση Δράση και σε λιγότερο από 2 λεπτά, εμφανίζονται οι περιπολούντες δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ Λακωνίας. Η ένταση είναι διάχυτη και οι διάλογοι έντονοι μεταξύ των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνδρας που επιχειρούσε να ξεφύγει -ένας 40χρονος από την Αλβανία- μαζί με άλλο άτομο είχαν αφαιρέσει την τσάντα της γυναίκας, μιας 46χρονης Σέρβας. Οι αστυνομικοί τού περνούν χειροπέδες, ενώ στο μεταξύ επί τόπου καταφτάνουν επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας με οχήματα. Όπως αποκαλύπτεται, ο φερόμενος ως δράστης είχε και συνεργό, μια 28χρονη από τη Βουλγαρία, η οποία την ώρα εκείνη διέφυγε. Στην κατοχή του 40χρονου Αλβανού βρέθηκε το περιεχόμενο της τσάντας, το οποίο ήταν κυρίως χρηματικό: 35 ευρώ, 65 δολάρια ΗΠΑ, 2.200 δηνάρια Σερβίας, 1 κινητό τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

448348269 7325079770934755 891417321068761524 n

Ξεφορτώθηκαν την τσάντα στον κάδο
Η κλαπείσα τσάντα αγνοείται για κάποια ώρα, όμως η εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ φέρνει σύντομα αποτέλεσμα, καθώς εντοπίζεται άδεια μέσα σε κάδο απορριμμάτων, σε κοντινή απόσταση. Λίγο αργότερα οι Αρχές φτάνουν και στον εντοπισμό της 28χρονης Βουλγάρας, η οποία συνελήφθη όπως και ο 40χρονος Αλβανός. Ενδεικτικό της κινητοποίησης είναι ότι, όπως μεταφέρουν περίοικοι στον «ΛΤ», για αρκετή ώρα οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες ακόμα και σε πυλωτές πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το στόρι της κλοπής είχε ξεκινήσει στιγμές πριν. Ο 40χρονος και η 28χρονη φέρονται να εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι το 46χρονο θύμα της κλοπής είχε αφήσει για λίγο την τσάντα μαζί με άλλα αντικείμενα επί του πεζοδρομίου, δίπλα στο αυτοκίνητό της, προφανώς ενώ επιβιβαζόταν ή αποβιβαζόταν από το όχημα. Άγνωστο εάν είχαν «λοκάρει» τη λεία τους, με κίνηση αστραπή, το «δίδυμο» των δραστών άρπαξαν την τσάντα και επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή. Η συνέχεια είναι γνωστή…

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Πηγή:lakonikos.gr