Αρχική Ν. Αρκαδίας Εγγραφές στο 3ο ΕΠΑΛ Τρίπολης

Εγγραφές στο 3ο ΕΠΑΛ Τρίπολης

Ξεκινούν οι εγγραφές στο 3ο Επαγγελματικό, Εσπερινό Λύκειο της Τρίπολης. Το 3ο ΕΠΑΛ Τρίπολης, παρέχει ουκ ολίγες δυνατότητες σε αποφοίτους Γυμνασίου και αποφοίτους σχολείου 2ης ευκαιρίας, να συνεχίσουν τις σπουδές τους, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου τεχνικής ειδικότητας.

Στο σχολείο αυτό, μπορούν να εγγραφούν στη Β Τάξη, απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου ή του ΤΕΛ ή του ΕΠΑΛ ή του ΤΕΕ, ώστε, να αποκτήσουν πτυχίο τεχνικής ειδικότητας.

Επίσης, μπορεί κάποιος να κάνει επανεγγραφή στη Γ Τάξη για την απόκτηση και 2ης ειδικότητας του τομέα απ΄ τον οποίο έχει αποφοιτήσει.

Όσοι μαθητές, έχουν τελειώσει την Α Τάξη του Γενικού Λυκείου ή την Α Τάξη του ημερήσιου ΕΠΑΛ, μπορούν να εγγραφούν στη Β Τάξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ.

Οι απόφοιτοι των Εσπερινών ΕΠΑΛ, έχουν πρόσβαση σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των ΑΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων, της Σχολής Πυροσβεστών, των Σχολών της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού.

Υπάρχουν διάφοροι τομείς και ειδικότητες, για τη Β και τη Γ Τάξη.

Τα μαθήματα γίνονται βραδινές ώρες, απ’ τις 6 το απόγευμα, μέχρι και τις 10 το βράδυ.

Η διάρκεια σπουδών για αποφοίτους Γυμνασίου και ΣΔΕ είναι 3 έτη και για αποφοίτους Γενικού Λυκείου, ΤΕΛ, ΤΕΕ και ΕΠΑΛ, είναι 2 χρόνια.

Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι και τις 5 Ιουλίου 2024, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (6 με 9 το βράδυ).