Αρχική Ν. Αργολίδος Ναύπλιο: Ιστιοφόρο σκάφος ακούμπησε στις καδένες επιβατικού – τουριστικού πλοίου

Ναύπλιο: Ιστιοφόρο σκάφος ακούμπησε στις καδένες επιβατικού – τουριστικού πλοίου

Ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Γαλλίας, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόπλου, ακούμπησε στις καδένες επιβατικού – τουριστικού πλοίου, ελληνικής σημαίας, στο λιμάνι του Ναυπλίου. Αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, για το περιστατικό που συνέβη στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόσκρουση, προκάλεσε μικρές φθορές στην πλώρη του ιστιοφόρου. Στο σημείο, μετέβησαν η λάντζα του Λιμεναρχείου Ναυπλίου και ένα ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, όπου διαπίστωσε την εμπλοκή των καδένων, μεταξύ του τουριστικού πλοίου και του ιστιοφόρου. Ακολούθησε η απεμπλοκή.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή της λάντζας και τη συνοδεία ενός περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το ιστιοφόρο, έδεσε με ασφάλεια στην ανατολική προβλήτα του λιμανιού. Δεν προκλήθηκε απ’ το περιστατικό κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Απ’ το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του τουριστικού πλοίου και του ιστιοφόρου, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοίας.

Αξίζει να τονιστεί, ότι όλες αυτές τις ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, πνέουν σφοδροί άνεμοι.