Αρχική Ν. Αρκαδίας Στις εκδηλώσεις για την 199η επέτειο της μάχης των Τρικόρφων ο Αντιπεριφερειάρχης...

Στις εκδηλώσεις για την 199η επέτειο της μάχης των Τρικόρφων ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης

Στον ιστορικό χώρο των Τρικόρφων, στην Τοπική Κοινότητα Σιλίμνας του Δήμου Τρίπολης, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 30 Ιουνίου οι εκδηλώσεις για την 199η Επέτειο των μαχών που έλαβαν χώρα εκεί.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των ηρώων που έπεσαν στις μάχες των Τρικόρφων. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και άλλων φορέων.

Ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας ήταν η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Παναγιώτη Βέμμο, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των μαχών και την επιρροή τους στην ιστορία του τόπου. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης, ο οποίος δήλωσε: «Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ σήμερα, να αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας. Οι μάχες των Τρικόρφων αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας μας και πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε τη θυσία αυτών των ανθρώπων».