Αρχική Ν. Αργολίδος Πουλάς: «Στην ευχέρεια του οικείου Δήμου η βελτίωση της κτιριακής υποδομής του...

Πουλάς: «Στην ευχέρεια του οικείου Δήμου η βελτίωση της κτιριακής υποδομής του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για τη φιλοξενία περισσότερων μαθητών»

Σε απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς σχετικά με την δημιουργία τριών τμημάτων της Α΄ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας για το σχολικό έτος 2024-2025 προκειμένου να ικανοποιηθεί το πλήθος των αιτήσεων εγγραφών που έχει υποβληθεί, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Ζέττα Μακρή αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση του ανωτέρω Μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 4041/20-06-2024 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου « … Σύμφωνα με την αρ. 20923/Δ2/23-2-2021 (ΦΕΚ Β’ 878) Υ.Α., ένα από τα κριτήρια για τον καθορισμό του αριθμού των τμημάτων είναι η κτιριακή υποδομή (κεφ.Α παρ.2) … η κτιριακή υποδομή του εν λόγω σχολείου είναι ανεπαρκής να υποστηρίξει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών/τριών». Τέλος, συμπληρώνεται ότι αν ο οικείος Δήμος έλθει με πρόταση για βελτίωση της κτηριακής υποδομής, ώστε το εν λόγω κτήριο να μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αριθμό τμημάτων, το ΥΠΑΙΘΑ θα επανεξετάσει το αίτημα για αύξηση του αριθμού των τμημάτων.»