Αρχική Eπικαιρότητα Με 40άρια και μελτέμι και οι επόμενες ημέρες

Με 40άρια και μελτέμι και οι επόμενες ημέρες

Οι υψηλές θερμοκρασίες γύρω στα επίπεδα των 40 βαθμών και το μελτέμι στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η Τετάρτη και η Πέμπτη προβλέπεται να είναι οι θερμότερες ημέρες, καθώς η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο θα πέσει λίγο και η θερμοκρασία τοπικά στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει τους 42 και πιθανώς 43 βαθμούς. Το πέρασμα μιας διαταραχής από τη χώρα την Παρασκευή προβλέπεται να φέρει σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, εκ νέου ενίσχυση του μελτεμιού και μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στο Ιόνιο το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 βαθμούς, ωστόσο θα διατηρηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα στις νησιωτικές περιοχές, στις παραθαλάσσιες περιοχές όπου το μεσημέρι θα αναπτυχθεί θαλάσσια αύρα, καθώς και σε ορεινές περιοχές.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, θερμοκρασία έως 38 με 39 βαθμούς.