Αρχική Ν. Αρκαδίας Σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα μετατρέπεται το Κατάστημα Κράτησης της Τρίπολης

Σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα μετατρέπεται το Κατάστημα Κράτησης της Τρίπολης

To Σωφρονιστικό Κατάστημα της Τρίπολης, μετατρέπεται από Γενικό Κατάστημα Κράτησης ‘Β Τύπου, σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα, για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Στο Κατάστημα αυτό, θα κρατούνται, αποκλειστικά, υπόδικοι και κατάδικοι για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και για εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, κατά τις διατάξεις του 19ου κεφαλαίου του Ποινικού Κώδικα.

Στην Τρίπολη, μπορεί να υλοποιηθεί θεραπευτικά ή άλλα ειδικά προγράμματα για τη μεταχείριση των κρατουμένων που εκτίουν την ποινή τους σ’ αυτά.

Τα πιο πάνω, υπογράφηκαν απ΄ τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του Σωφρονιστικού Συστήματος και σύμφωνα με τις δυνατότητες που παρέχει ο Σωφρονιστικός Κώδικας του 2022.

Απομένει τώρα, η δημοσίευση της απόφασης για το Κατάστημα της Τρίπολης, στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά αλλά και ξεχωριστή τιμή, που επί των ημερών μας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχωρούμε στην υπογραφή μίας ακόμη πολύ σημαντικής απόφασης. Τα Σωφρονιστικά Καταστήματα Γρεβενών και Τρίπολης, μετατρέπονται πλέον από Γενικά Καταστήματα Κράτησης Β’ τύπου, σε Ειδικά Σωφρονιστικά Καταστήματα, όπου θα κρατούνται αποκλειστικά υπόδικοι και κατάδικοι για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν θεραπευτικά ή άλλα ειδικά προγράμματα. Συνεχίζουμε την μεθοδική δουλειά και τις παρεμβάσεις εκείνες, που είναι καθοριστικές, για τον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού μας Συστήματος», δήλωσε ο Υφυπουργός.