Αρχική Ν. Αρκαδίας Εξελίξεις στο θέμα του Πάρκου Μνήμης της Τρίπολης

Εξελίξεις στο θέμα του Πάρκου Μνήμης της Τρίπολης

Εξελίξεις έρχονται για το θέμα της δημιουργίας του Πάρκου Μνήμης της Τρίπολης. Σύμφωνα με την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, σε τελετή που θα γίνει στην έδρα της, στην Τρίπολη, θα πέσουν υπογραφές για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιοποίησης της εν λόγω έκτασης, απέναντι απ’ τις Φυλακές της Τρίπολης.

Θα έχουμε τις τελικές υπογραφές, ώστε, σιγά σιγά, να προχωρήσουν οι πρώτες εργασίες για τη δημιουργία του Πάρκου. Θυμίζουμε, ότι, είναι να γίνει αγορά έκτασης, στον Άγιο Αθανάσιο, συνολικού εμβαδού 9 στρεμμάτων. Έχει, ήδη, υπογραφή προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου της Τρίπολης, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2023.

Το Πάρκο αυτό, θα αποτελέσει, αφ΄ ενός, σημείο αναφοράς, για τα θέματα της εθνικής συμφιλίωσης, και αφ’ ετέρου, σημείο, αναψυχής, περιπάτου και πολιτικών, καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων. Η σύμβαση, έχει προϋπολογισμό 122.500 ευρώ.

Σύμφωνα, με τις τότε ανακοινώσεις, η Περιφέρεια θα εισφέρει 60.000 ευρώ και ο δήμος Τρίπολης 62.500 ευρώ. Όπως, τότε, είχε ειπωθεί, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κάλυπτε τη δαπάνη για τη μελέτη και τη διαμόρφωση του χώρου.

Στους χώρους του Αγίου Αθανασίου, δίπλα στο Κατάστημα Κράτησης της Τρίπολης, έχουν εκτελεστεί ουκ ολίγοι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και ουκ ολίγοι άνδρες του Δημοκρατικού Στρατού.

Το θέμα της αγοράς των οικοπέδων και των λοιπών νομικών και συμβολαιογραφικών διαδικασιών, είχε αναδείξει το ΚΚΕ και οι Αυτοδιοικητικές του παρατάξεις.