Αρχική Ν. Κορινθίας Κόρινθος: Έρχεται το ”πακέτο φοιτητή” – Καινοτομία του δήμου Κορινθίων

Κόρινθος: Έρχεται το ”πακέτο φοιτητή” – Καινοτομία του δήμου Κορινθίων

Δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις πήρε το δημοτικό συμβούλιο της Κορίνθου, πάνω στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Κορίνθου, ο κανονισμός λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου ‘’Όλοι μαζί‘’.

Θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες και θα δημιουργηθούν νέα προγράμματα, όπως το ‘’πακέτο φοιτητή΄΄, το ‘’κοινωνικό βιβλιοπωλείο’’, το ‘’κοινωνικό πλυντήριο‘’, το ‘’κοινωνικό κομμωτήριο’’ και η ‘’ψυχοκοινωνική υποστήριξη‘’.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο, ενέκρινε την χορήγηση επιδόματος 1.000 ευρώ, σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, για κάθε παιδί που αποκτούν.

Προυπόθεση είναι να μένουν μόνιμα και νόμιμα στον δήμο Κορινθίων, με την απόδειξη της μόνιμης κατοικίας να προκύπτει μέσω της δήλωσης Ε1 και του αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ”πακέτο φοιτητή”, όπως αναφέρει ο δήμος Κορινθίων, είναι κάτι το πρωτότυπο. Θα γίνεται αποστολή πακέτου, με είδη παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής.

Το ”πακέτο φοιτητή”, θα φτάνει κάθε μήνα στην πόλη που σπουδάζει και διαμένει ο φοιτητής, χωρίς επιβάρυνση του ίδιου ή της οικογένειάς του.