Αρχική Ν. Αρκαδίας Λ. Τζούμης: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δαπανήσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ...

Λ. Τζούμης: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δαπανήσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με τον Συντονιστή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Λάμπρο Τζούμη, φέτος η Περιφέρεια, θα δαπανήσει πάνω από 1,5 εκατ. Ευρώ για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, η Περιφέρεια θα ζητήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ (εθνικό πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας), για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της για την ανανέωση του στόλου των μηχανημάτων της, ενώ, υπάρχει και η προοπτική χρηματοδότησης, για προμήθεια μηχανημάτων, μέσω του ΕΣΠΑ.

Το θέμα της προετοιμασίας και της ετοιμότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ή των πλημμυρικών φαινομένων, απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, αφού υπήρξε επερώτηση της παράταξης του Πέτρου Τατούλη.

Καθαρίζουμε ρέματα, κάνουμε διάφορες τέτοιες εργασίες. Έχουμε μηχανήματα έργου σ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Μόνο η Λακωνία δεν έχει ελπιστριοφόρο όχημα. Επίσης, έχουμε έτοιμα τα σχέδια ετοιμότητας για κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Εφαρμόζουμε απαγορεύσεις όταν το επιβάλουν τα πρωτόκολλα και οι εγκύκλιοι, ενώ, συνεργαζόμαστε με τις εθελοντικές ομάδες. Πήραμε υλικό και θα τις εφοδιάσουμε με αυτό. Θα αγοράσουμε και άλλο υλικό για τις εθελοντικές ομάδες. Επίσης, οι υδατοδεξαμενές και οι λοιποί χώροι λήψης νερού είναι έτοιμοι. Φέτος, έχουμε και τα 95 επιπλέον άτομα που στελεχώνουν την ΕΜΟΔΕ“, είπε ο Περιφερειακός Συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας.