Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Εξασθένηση ανέμων και 40άρια το σαββατοκύριακο

Καιρός: Εξασθένηση ανέμων και 40άρια το σαββατοκύριακο

Ενισχυμένο θα διατηρηθεί το μελτέμι μέχρι και σήμερα Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή θα αρχίσει να εξασθενεί η ένταση των ανέμων. Παράλληλα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και το σαββατοκύριακο προβλέπεται να φτάσει στα επίπεδα των 40 βαθμών τοπικά στα ηπειρωτικά. Το σαββατοκύριακο θα ενισχυθεί και η αστάθεια.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, με λίγα μόνο σύννεφα στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 τοπικά 7 μποφόρ, στο Ιόνιο το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 και στα δυτικά ηπειρωτικά τοπικά 37 με 38 βαθμούς. Χαμηλότερη θα είναι η θερμοκρασία στα νησιά στα κεντρικά τμήματα του Αιγαίου, όπως οι Κυκλάδες, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 32 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 με 7 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς, στα ανατολικά και βόρεια λίγο χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3  μποφόρ, η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς.