Αρχική Ν. Αρκαδίας Είχαν ρημάξει τα σπίτια σε Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία – Κατηγορούνται τέσσερα...

Είχαν ρημάξει τα σπίτια σε Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία – Κατηγορούνται τέσσερα άτομα

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής, απ’ το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Η εξιχνίαση έγινε σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι κλοπές έγιναν σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

Κατηγορούνται 4 άτομα.

Έχει ήδη σχηματιστεί εις βάρος τους, σχετική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής.

Απ’ τη δράση αυτή, είχαν αποκομίσει, παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας από 20 έως 38 ετών αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από τους πιο πάνω αστυνομικούς, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω κατηγορούμενοι, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους, μετέβαιναν σε περιοχές των Νομών Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, είτε με οχήματα ιδιοκτησίας τους, είτε με ενοικιαζόμενα, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και διέπρατταν κλοπές σε σπίτια και οχήματα.

Όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από την 7.2.2024 έως και την 24.3.2024, διέπραξαν, συνολικά, μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία και έντεκα περιπτώσεις κλοπών, σε οικίες και οχήματα, όπου αφαίρεσαν μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.