Αρχική Ν. Κορινθίας Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στην...

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στην Κόρινθο.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Φλοίσβου στις 8 μ.μ. με κεντρικό σύνθημα “Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο… το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός”.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής, χαράζοντας μια διαδρομή που ακόμα κι αν ξεκινά από το μακρινό 1974 δεν χάνει, δεν ξεθωριάζει, αλλά κάθε χρόνο προσθέτει ζωντάνια, διάθεση, δίψα για ακόμα περισσότερα.

Το Φεστιβάλ μας είναι ένας θεσμός που έχει κερδίσει τη θέση του  στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων, στις καρδιές τους, γιατί καταφέρνει να συνενώνει την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με την προοδευτική Τέχνη και τον Πολιτισμό, δίνοντας βήμα στην καλλιτεχνική δημιουργία και αναζήτηση.

Σαν θεσμός έχει από μόνος του σημαντική προσφορά στην Τέχνη, έχοντας περάσει κατα καιρούς όλα τα “ιερά τέρατα” της ελληνικής δημιουργίας, στο τραγούδι, στο θέατρο κ.α. Σε αυτό το θεσμό που πατάει γερά στο παρόν, με το βλέμμα καρφωμένο σταθερά στο μέλλον της κοινωνίας  που ονειρευόμαστε, της απαλλαγμένης από κάθε αδικία και εκμευτάλλευση, καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο. Να ερθει να γίνει μέρος αυτής της ιστορίας, να βαδίσει μαζί με τους κομμουνιστές το δρόμο της οργανωμένης πάλης σε όλους τους χώρους γιατί είναι ο μοναδικά ελπιδοφόρος δρόμος για τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις της περιόδου που διανύουμε.

– Πολιτική συγκέντρωση: Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου.

– Μουσικοαφηγηματικό  αφιερωμα στα 50 χρόνια φεστιβάλ, από την πολιτιστική ομάδα της ΚΝΕ.

– Συναυλία με hip hop συγκρότημα Hairec

– Ροκ συναυλία με τους Final Act

– Λαικό γλέντι με το συγκρότημα με τους Βασιλική Τσιφτση, Θοδωρή Σκονδρα και Βασίλη Καρδαρα.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί μπαρ, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.