Αρχική Ν. Αρκαδίας Τζιούμης : “Η ενίσχυση της ασφάλειας στην πόλη μας αποτελεί κοινό στόχο...

Τζιούμης : “Η ενίσχυση της ασφάλειας στην πόλη μας αποτελεί κοινό στόχο και προτεραιότητα”

Σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου 2024, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο Τρίπολης, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη. Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Τρίπολης, με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αστυνομία και εξετάστηκαν τρόποι ενίσχυσή της, τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών. Παράλληλα, έγινε αναφορά για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρίπολης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι τρόφιμοι αυτού.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης της αστυνόμευσης στις γειτονιές και κυρίως στο κέντρο της πόλης, με στόχο την άμεση παρέμβαση σε θέματα καθημερινής παραβατικότητας, κυκλοφοριακής συμφόρησης και ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων. Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη για πιο στενή συνεργασία και συντονισμό των δυνάμεων ασφαλείας, με σκοπό να υπάρξουν άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα. Η συνεργασία του Υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι επιβεβλημένη και οφείλει το Υπουργείο να ενισχύει δράσεις που στοχεύουν στην προαγωγή της κοινωνικής συνοχής και ευημερίας.

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι η ενίσχυση της ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες αποτελεί κοινό στόχο και προτεραιότητα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία διαβεβαίωση ότι η συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Δήμου θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί με κοινό στόχο την ασφάλεια των πολιτών.

Περισσότερες φωτογραφίες, εδώ.