Αρχική Ν. Λακωνίας Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε κοιμητήρια του Δήμου Σπάρτης

Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε κοιμητήρια του Δήμου Σπάρτης

Μπαράζ εξιχνιάσεων κλοπών πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Οι εξιχνιάσεις αυτές αφορούν τόσο σε περίπτωση κλοπής σε οικία, όσο -και κυρίως- στη βεβήλωση κοιμητηρίων του Δήμου Σπάρτης.

Η βεβήλωση είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στην τοπική κοινωνία ενώ είχε καταγγελθεί και επίσημα από τον Δήμο, με μήνυση κατ’ αγνώστων.

Δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών για κλοπές σε κοιμητήρια της Σπάρτης
Έτσι λοιπόν, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, εξιχνιάστηκαν κλοπές που έγιναν σε κοιμητήρια της Σπάρτης και της κοινότητας Συκαρακίου, κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως και 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών, ηλικίας 35 και 42 ετών, για κλοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», από το Α’ Κοιμητήριο Σπάρτης, είχαν αφαιρέσι 17 μεταλλικά καντήλια, 2 σταυρούς και 10 μαρμάρινα βάζα.

Από το Β’ Κοιμητήριο Σπάρτης αφαιρέθηκαν 33 καντήλια, 3 σταυροί και 3 βάζα. Ενώ από το Κοιμητήριο Συκαρακίου αφαιρέθηκαν 8 καντήλια, 2 σταυροί και 6 βάζα…

Δικογραφία σε βάρος ανήλικου και σύλληψη κηδεμόνα στην Τραπεζοντή
Επιπλέον, έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης οδήγησαν στην εξιχνίαση της κλοπής που έγινε σε οικία της Τραπεζοντής, την Κυριακή (22/9).

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 55χρονου ημεδαπού, μέλους ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό του.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη 47χρονη ημεδαπή, μητέρα του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος, μπήκε μεσημεριάτικα, από ανασφάλιστο παράθυρο, σε οικία α’ ορόφου και αφαίρεσε χρυσαφικά, ρολόγια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.