Αρχική Ν. Μεσσηνίας Στη φυλακή για οπαδική βία 19χρονος στην Καλαμάτα

Στη φυλακή για οπαδική βία 19χρονος στην Καλαμάτα

Ανάστατη η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας από το περιστατικό οπαδικής βίας που σημειώθηκε την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, όταν πέντε δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν σε 29χρονο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες με τον 29χρονο, που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, να δέχεται αρχικά λεκτική και στη συνέχεια σωματική βία από τους πέντε δράστες επειδή φορούσε φανέλα της ΑΕΚ!

Οι δράστες φορώντας χειρουργικές μάσκες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και επιτέθηκαν στον άνδρα στην αρχή φραστικά και στη συνέχεια τον χτύπησαν πετώντας του καρέκλες του καταστήματος. Μάλιστα ένας εξ αυτών χτύπησε τον 29χρονο με γροθιά στο πρόσωπο. Η επίθεση έγινε για λόγους οπαδικούς, με τους δράστες να εξυβρίζουν τον 28χρονο και την ομάδα, τα διακριτικά της οποίας είχε η μπλούζα του καθώς οι ίδιοι φέρεται να είναι οπαδοί άλλης ομάδας, .

Μετά την επίθεση, έχοντας προκαλέσει στο μεταξύ ζημιές σε εξοπλισμό του καταστήματος, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Ο παθόντας κατήγγειλε το γεγονός στις Αστυνομικές Αρχές που ξεκίνησαν την έρευνα αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό και τις μαρτυρίες όσων ήταν παρόντες στο περιστατικό. Δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν επιφανειακά.

Έπειτα από αναγνώριση του παθόντα και αξιοποίηση των στοιχείων, οι αρχές τακτοποίησαν τα στοιχεία του 19χρονου, κάτοικου Καλαμάτας, ο οποίος συνελήφθη απογευματινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα και έχει μεταφερθεί στις φυλακές της Αυλώνας καθώς κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού με αφορμή αθλητική εκδήλωση ή αθλητικό υπόβαθρο και της εξύβρισης. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτα για την ταυτοποίηση των στοιχείων και των υπολοίπων συμμετεχόντων στην επίθεση.