Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Σικυωνίων: Διπλό μέτωπο κατά της παραβατικότητας

Δήμος Σικυωνίων: Διπλό μέτωπο κατά της παραβατικότητας

Στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, ο Δήμαρχος Σικυωνίων, κ. Σπύρος Σταματόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, κ. Χρήστο Κούβα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρύτερης σύσκεψης με αντιπροσωπείες από όλους τους δήμους της Κορινθίας και εκπροσώπου των Αστυνομικών, παρουσία της βουλευτή Κορινθίας, κας Μαριλένας Σούκουλη.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου μετέφεραν στον Υπουργό την έντονη ανησυχία των δημοτών και της δημοτικής αρχής σχετικά με τα αυξανόμενα περιστατικά παραβατικότητας, τις κλοπές και την ανεπαρκή αστυνόμευση, ιδίως στο Κιάτο και τα γύρω χωριά. Έκαναν έκκληση για άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης  – τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και υποδομών – του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, καθώς οι υπάρχουσες δυνάμεις δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν επαρκώς όλα τα συμβάντα.

Ο Υπουργός αναγνώρισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνοντας πως είναι ενήμερος για τα προβλήματα, όπως και για τις ανησυχίες των κατοίκων του Μουλκίου –όπως εκφράστηκαν και στην λαϊκή συνέλευση – και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και των υποδομών στο Κιάτο.

Παράλληλα, χθες Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, βρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, αποτελούμενη από  τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Σκαρμούτσο, τον Αντιδήμαρχο κ. Τάκη Μπακόλια και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μουλκίου κ. Γιώργο Κοτούλα. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κοινότητας Μουλκίου κ. Παναγιώτης Τσακανίκας, αλλά και η βουλευτής του νομού κα Μαριλένα Σούκουλη.

Οι εκπρόσωποι του δήμου Σικυωνίων έθεσαν στον υφυπουργό τα σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης και έλαβαν τις ανάλογες δεσμεύσεις για την δρομολόγησή τους στην κυβερνητική ατζέντα το προσεχές διάστημα.

Τέλος, ο Δήμος Σικυωνίων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τη βουλευτή Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη για την αδιάλειπτη παρουσία και στήριξή της σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον δήμο.