Αρχική Περ. Πελοποννήσου Υποδομές και Άρδευση | Στρατηγικά έργα στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού...

Υποδομές και Άρδευση | Στρατηγικά έργα στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την εξέλιξη σημαντικών έργων υποδομής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα έργα που αφορούν τις συγκοινωνιακές και εγγειοβελτιωτικές υποδομές, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ανάπτυξη της περιοχής.

Στο πεδίο των συγκοινωνιακών έργων, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παράκαμψη των οικισμών Σκάλας και Βλαχιώτη. Συζητήθηκε, επίσης, η βελτίωση της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου, με στόχο την ολοκλήρωση των μελετών στο τμήμα Πυρί – Γύθειο, καθώς και οι μελέτες για σημειακές επεμβάσεις στην Εθνική Οδό Κόρινθος – Σοφικό – Αρχαία Επίδαυρος, με τη μελέτη να ολοκληρώνεται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Στον τομέα των εγγειοβελτιωτικών έργων, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε κρίσιμα έργα άρδευσης όπως ο διαγωνισμός για τα δίκτυα του φράγματος της λεκάνης του Φιλιατρινού στη Μεσσηνία, οι ενέργειες για την ίδρυση φορέα διαχείρισης, το αρδευτικό δίκτυο Τιρνάσσου, η πρόοδος στη διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή του φράγματος Κελεφίνας στη Λακωνία, η πρόοδος στο φράγμα του Ασωπού, καθώς και τα έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στον Δήμο Ερμιονίδας στην Αργολίδα.

Η στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κρίνεται καθοριστική για την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων και την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.