Αρχική Ν. Λακωνίας Βίαιο επεισόδιο μεταξύ μαθητών στη Σπάρτη έφερε συλλήψεις

Βίαιο επεισόδιο μεταξύ μαθητών στη Σπάρτη έφερε συλλήψεις

Περιστατικό ενδοσχολικής βίας μεταξύ ανήλικων μαθητών στον προαύλιο χώρο τού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου-ΓΕΛ και 3ου Γυμνασίου Σπάρτης, εκτυλίχθηκε την Τρίτη (24/9), ενώ η ένταση συνεχίστηκε αργότερα κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης, όταν ένας 15χρονος φέρεται να εξύβρισε και να χτύπησε έναν 14χρονο στο προαύλιο του συγκροτήματος, στη διάρκεια διαλείμματος. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι δύο ανήλικοι είχαν διαπληκτιστεί προηγουμένως, ούτε ο λόγος που πυροδότησε τη συμπλοκή. Το συμβάν δεν τελείωσε, όμως, εκεί. Τις μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, μετά τη λήξη των μαθημάτων, οι δύο νεαροί ήρθαν αντιμέτωποι στην περιοχή του Μουσείου Σπάρτης. Τότε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 15χρονος φέρεται να επιτέθηκε εκ νέου στον 14χρονο προκαλώντας του σωματικές βλάβες. Αυτή τη φορά, μαζί με τον φερόμενο θύτη, ήταν και ο 18χρονος αδελφός του, που όπως μεταφέρουν οι Αρχές, απείλησε φραστικά τον παθόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος χρειάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο Σπάρτης, για την παροχή πρώτων βοηθειών στο ΤΕΠ και στη συνέχεια αποχώρησε. Οι καταγγελίες που ακολούθησαν προκάλεσαν, το μεσημέρι της Τετάρτης (25/9), τη σύλληψη του 15χρονου και του 18χρονου αδελφού του, από αστυνομικούς τού Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης. Σε βάρος των δύο ημεδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την υπόθεση.