Αρχική Eπικαιρότητα Ζήτημα διαγραφής του Στ. Κασσελάκη θέτουν Ο. Γεροβασίλη και στελέχη των «87»...

Ζήτημα διαγραφής του Στ. Κασσελάκη θέτουν Ο. Γεροβασίλη και στελέχη των «87» – Π. Πολάκης: Να πάρει πίσω το εξώδικο ο τέως πρόεδρος

Με πορεία σε ναρκοπέδιο μοιάζει όλο και περισσότερο η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το Συνέδριο και τις εσωκομματικές κάλπες με τελευταίο πεδίο αντιπαράθεσης το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη μετά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που κάνει λόγο για «γκρίζες ζώνες»Ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη θέτουν, σύμφωνα με πληροφορίες η Όλγα Γεροβασίλη, και άλλα στελέχη των «87» ενώ ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω το εξώδικο τονίζοντας παράλληλα ότι δεν νοείται και ζήτημα διαγραφής υποψηφίου προέδρου. O κ. Πολάκης ζήτησε συνάντηση μεταξύ των υποψηφίων προκειμένου να βάλουν όρους για το επόμενο διάστημα, αλλά και για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παρέμβασή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε έκτακτη σύγκληση της ΚΕ για απόρριψη της υποψηφιότητας του Κασσελάκη, καθώς όπως υποστήριξε «εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης », ενώ τον κατηγόρησε ότι « δεν σέβεται τις καταστατικές αρχές και αποφάσεις ». Επίσης, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με αίτημα διαγραφής.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως « δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ « , σχολιάζοντας ότι « ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί».

Ο Γιάννης Ραγκούσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε και αυτός να συγκληθεί η ΚΕ γιατί « η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής εκφεύγει της αρμοδιότητας της ΠΓ ». «Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του» τόνισε.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η ΚΕ είχε βάλει ως προϋπόθεση τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων, υπογραμμίζοντας ότι απεστάλη από τον Στέφανο Κασσελάκη εξώδικο στα συλλογικά όργανα και μάλιστα, με την ιδιότητα του προέδρου. Ζήτησε, και αυτός, να συγκληθεί η ΚΕ και να αποφασίσει τα περαιτέρω.

Στο μεταξύ την παραίτηση της Ράνιας Σβίγγου για τη διαρροή στον Τύπο του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη στην Πολιτική Γραμματεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του κ. Κασσελάκη, η κ. Τζάκρη υποστήριξε ότι η Ρ. Σβίγγου «δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στη μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη».

«Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR », πρόσθεσε και ζήτησε «την άμεση παραίτησή της», τονίζοντας πως «ο γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης, είναι θεσμός».

Επιπρόσθετα, η κ. Τζάκρη ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα «σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας», καθώς και ότι θα «επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως».

Σε αυτό το πλαίσιο, κατέθεσε «συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή με ένα εξώδικο υπογράφοντας το μάλιστα με την ιδιότητα του προέδρου και κάνοντας λόγο για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, όπως ανέφερε, προσθέτοντας «σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητά μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του κύρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ». Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να υπάρξει και κατεπείγουσα έρευνα αυθημερόν ενώ νωρίτερα, η πλευρά του τέως προέδρου είχε ζητήσει και την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου.

Ο διευθυντής του Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη κατηγόρησε τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου πως παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη κάνοντας λόγο για απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός. «Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων. Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Εξάλλου, το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση» ανέφερε ο Μανώλης Καπνισάκης.

Πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν: «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και κανένα ίχνος περί διαρροής από το κόμμα προς οποιαδήποτε πλευρά. Η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα γίνεται θεσμικά και συντεταγμένα μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος».

Πρόθεση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη βλέπουν υποστηρικτές του πρώην προέδρου. «Ας θέλουν να τον διαγράψουν και θα βγει το σακάκι του κ. Κασσελάκη με 92%» δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη. «Δεν είναι ικανοποιημένοι με τίποτα. Κατέθεσε αυτό που του ζητήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Πέτρος Παππάς.

Το θέμα του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, του χώρου που θα φιλοξενήσει το Συνέδριο του κόμματος, αλλά και το αν θα διεξαχθεί με δια ζώσης διαδικασία ή και διαδικτυακά, αποτελούν ζητήματα οξύτατης αντιπαράθεσης και απασχολούν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ertnews.gr